The New York Times: 90% dintre americanii testati pozitivi la COVID nu au fost nici măcar contagioși

Raport socant: Până la 90% dintre americanii pozitivi la COVID nu au fost nici măcar contagioși

Atunci pentru ce a fost carantina?

Marea majoritate a celor aproape 6 milioane de diagnostice de coronavirus din Statele Unite probabil nu au fost contagioase, potrivit New York Times.

În ciuda panicii COVID-19 pe scară largă, care include multe restricții legate de virus, până la 90% dintre persoanele care au fost testate pozitiv pentru COVID-19 au avut potențial astfel de cantități „nesemnificative” de virus încât nu au fost contagioase, a raportat Times.

Care sunt detaliile?

Cel mai utilizat test de diagnostic pentru COVID-19 se numește testul PCR, care, potrivit FDA, testează materialul genetic al virusului.

Problema cu testul este că raportează doar prezența materialului genetic căutat. Nu raportează cantitatea de material genetic, ceea ce înseamnă că indivizii cu astfel de niveluri nesemnificative de material genetic COVID-19 vor da teste pozitive chiar dacă nu sunt chiar bolnavi.

Din Times:

Testul PCR amplifică material genetică de la virus în cicluri; cu cât sunt necesare mai puține cicluri, cu atât este mai mare cantitatea de virus sau încărcare virală din eșantion. Cu cât încărcătura virală este mai mare, cu atât este mai probabil ca pacientul să fie contagios. Acest număr de cicluri de amplificare necesare pentru găsirea virusului, numit pragul ciclului, nu este niciodată inclus în rezultatele trimise medicilor și pacienților cu coronavirus, deși le-ar putea spune cât de infecțioși sunt pacienții. În trei seturi de date de testare care include praguri de ciclu, compilate de oficiali din Massachusetts, New York și Nevada, până la 90 la sută dintre persoanele care au testat pozitiv au fost purtatori de un singur virus, a constatat o revizuire de The Times.

Dr. Michael Mina, epidemiolog la Harvard T.H. Școala de sănătate publică Chan, a declarat că pragurile de testare sunt în present prea delicate. Problema, a spus el pentru Times, este asemănătoare cu găsirea unui păr individual într-o cameră la mult timp după ce persoana care era responsabilă pentru căderea firului de păr a plecat.

Soluția constă în scăderea pragului de ciclu utilizat pentru a determina dacă o persoană este infectată.

În prezent, standardul este de 37 sau 40 de cicluri, a raportat Times. Dar dr. Mina a declarat ziarului că ar trebui să fie mai puțin de 30. Apoi, numai persoanele cu 100 până la 1 000 de ori materialul genetic peste standardul actual ar returna un rezultat pozitiv al testului COVID-19, a spus dr. Mina.

Altceva?

La aproape șase luni după ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat COVID-19 o pandemie globală, întrebările continuă să crească asupra gradului de problemă virală.

CDC, de exemplu, a publicat un raport săptămâna trecută care indică faptul că doar 6% dintre americanii clasificați ca fiind decedați din cauza COVID-19, chiar au murit exclusiv din cauza coronavirusului.

Asta înseamnă că până la 94% dintre americanii care au murit din cauza virusului au murit deoarece COVID-19 a agravat efectele altor viruși, boli sau comorbidități.

Vezi: NOUL VACCIN NAZAL PENTRU COPII ÎMPOTRIVA GRIPEI: MERITĂ RISCUL?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *