The Guardian: Previziuni DEVASTATOARE pentru omenire. Motivul din spatele apariției coronavirusului

 

O nouă analiză publicată în The Guardian arată cum a apărut, de fapt, coronavirusul. Aceeași analiză scoate la iveală că un scenariu asemănător se poate repeta oricând.

Potrivit analizei anterior menționată, oamenii au distrus ecosistemele naturale ceea ce a dus la o creștere a numărului de șoareci, lilieci și alte animale care găzduiesc boli mortale. Aceste boli pot duce la pandemii precum cea cu care ne luptăm în prezent.

Mai mulți cercetători au analizat aproape 7.000 de comunități de animale de pe 6 continente și au descoperit mai multe nereguli. De exemplu, cercetătorii au descoperit că transformarea locurilor sălbatice în terenuri agricole sau așezări umane duc la dispariția speciilor mai mari de animale. Dispariția acestora duce la o creștere a numărului de animale mici care pot răspândii patogeni ce pot infecta oamenii.

Semnal de alarmă
Națiunile Unite și Organizația Mondială a Sănătății au avertizat cu privire la gestionarea acestor epidemii. Primul element pe care oamenii trebuie să îl ia în considerare este evitarea distrugerii naturii. Avertismentul vine în contextul medical cât și în contextul economic.

Experții consideră că pandemia de coronavirus este doar un semnal pentru omenire. În luna aprilie, experți de renume au fost de părere că vor apărea mult mai multe epidemii dacă natura nu va fi protejată.

”Pe măsură ce oamenii transformă o pădure într-un teren agricol, ceea ce fac, de fapt, este că devin mult mai vulnerabili la contactul cu un animal purtător de boli”, a explicat David Redding, unul dintre autorii analizei.

Capital.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile