MEDICAL

Testul Covid, efect secundar: o femeie a pierdut lichid cefalorahidian imediat după test

era

Covid, efect secundar foarte rar după test. Din Statele Unite ale Americii ajunge povestea unei femei în vârstă de 40 de ani , care a început să piardă lichidul cefalorahidian , imediat după ce i s-a făcut testul pentru coronavirus .

Acesta este un caz rar, care a apărut în urma unei combinații dintre test și prezența unui encefalocel în cavitatea nazală a femeii . Medicii care au urmat cazul au dorit să explice că testul este sigur.

Potrivit cercetărilor efectuate de medicii Christopher Blake Sullivan , Adam T. Schwalje și Megan Jensen de la Departamentele de ORL – Chirurgia capului și gâtului și neurochirurgie a Spitalului Universității din Iowa, asistentul sanitar a manipulat bețișorul într-o manieră neglijentă, atingând mucoasa cerebrală a femeii care a dus la scurgerea lichidului cefalorahidian al cărui rol este de a reduce greutatea creierului .

Scurgerea lichidului a fost determinată și de prezența unui encefalocel de 1,8 cm în interiorul cavității nazale de 40 de ani, chiar acolo unde a fost introdus bețișorul. Femeia fusese operată cu vreo douăzeci de ani mai devreme pentru a îndepărta niște polipi nazali și pentru a reduce presiunea lichidului cefalorahidian prin drenarea acestuia. Probabil că această ultimă intervenție a dus la formarea encefalocelului, care nu ar fi altceva decât o hernie a creierului.

În cadrul raportului, medicii au raportat, de asemenea: „Din câte știm, acesta este primul raport al unei scurgeri al lichidului cefalorahidian în urma unui test nazal pentru COVID-19 . ” Pe lângă pierderea lichidului cefalorahidian, femeia a suferit și de dureri de cap, rigiditatea gâtului, fotofobie și vărsături. – RMN

Vezi si: „Ce dracu te vaiţi atât, ţi-am dat calmant, stai să-ţi treacă” – O femeie a murit la trei ore după ce medicii au trimis-o acasă

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.