TEROARE la Moscova. Proteste EXTREM de VIOLENTE. Se cere eliberarea lui Aleksei Navalnîi

Proteste masive se desfășoară la Moscova. Se cere eliberarea liderului opoziției Alexei Navalnii, care a fost arestat imediat după ce a aterizat pe aeroportul Şeremetievo.

Susținătorii lui Aleksei Navalnîi se luptă cu poliția în aceste momente. Din imagini se poate vedea cum sunt arestaţi în timpul protestelor în masă care au loc în toată Rusia.

Peste 200 de persoane au fost reținute în centrul și estul Rusiei
Mii de protestatari au încălcat interdicţia autorităţilor de a se reuni şi au venit la Moscova pentru a cere eliberarea lui Aleksei Navalnîi.
Mulţi protestarari strigă: „Putin ar trebui să plece”, „Să-ți fie rușine”, „Rusia va fi liberă”, „Putin e un asasin”. Acestea sunt doar câteva dintre mesajele scandate în piaţa Puşkin din centrul Moscovei.

Poliţia a arestat peste 200 de persoane în întreaga Rusie cu prilejul protestelor organizate în câteva zeci de oraşe la apelul lui Navalnîi.

Sute, posibil mii, par să fi participat la mitinguri și marșuri în Ekaterinburg, Irkutsk, Izhevsk, Nijni Novgorod, Arhanghelsk și alte orașe din estul Rusiei.

Serviciile de telefonie mobilă și internet din Rusia au suferit întreruperi
Autoritățile interferează uneori cu rețelele de comunicații pentru a face mai dificilă manifestarea protestatarilor. Mai precis să intre în legătură între ei și lumea largă online cât mai greu, chiar deloc.

Echipa lui Navalnîi a publicat pe tot parcursul zilei de sâmbătă înregistrări video de la aceste proteste. S-a scandat sloganuri precum „Navalnîi, suntem alături de tine” sau „libertate pentru prizonierii politici”.

Circa 2.000 de oameni au protestat şi la Sankt Petersburg. Este al doilea oraş al ţării şi locul de baştină al preşedintelui Vladimir Putin. Şi aici poliţia a făcut zeci de arestări.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *