TEODOROVICI: ROMÂNII VOR PRIMI RESTITUIREA FOSTELOR TAXE AUTO. CARE ESTE TERMENUL LIMITA

Conform unei declarații a ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, noul termen de restituire a fostelor taxe auto va fi la sfârșitul lunii mai a acestui an. Acesta a anunțat – într-o conferință de presă – că termenul de restituire este 30 iunie 2019, într-adevăr, dar se dorește devansarea termenului până la finele lunii mai.

Conform celor declarate de Eugen Teodorovici, ”banii sunt alocați”, iar ”taxa pe mediu sau taxa pe timbru” trebuie returnată în cursul lunii mai.

“Ştiţi că eu am anunţat foarte clar că voiam să nu mai fie la ANAF nicio decizie de impunere neemisă. O să verific la ANAF. Obligaţia este ca noi să restituim, în cursul lunii mai, taxa pe mediu sau taxa de timbru, cum i se spune ei. Banii sunt alocaţi, nu va fi o problemă”, a spus Teodorovici.

Întrebat dacă ANAF are banii pentru restituirea taxei de mediu, ministrul Teodorovici a răspuns că de aceste sume se ocupă Ministerul Finanţelor. Noul termen de rambursare a taxelor auto trebuie stabilit prin ordonanță sau prin lege.

Eugen Teodorovici: ”Până la final de mai trebuie să găsească orice fel de soluţie”
„Din păcate, astăzi, este o întreagă birocraţie pe acest subiect şi, la fel, am spus clar: ANAF-ul (Agenția Națională de Administrare Fiscală – n. red.) trebuie să se dea peste cap, eu am să sprijin datul peste cap de mai multe ori, dacă este cazul, până la final de mai să se plătească sumele aferente acestei taxe. Adică suntem acum în aprilie, cât mai este până la final, iar până la final de mai trebuie să găsească orice fel de soluţie”, a declarat Teodorovici.

În decembrie 2018, Executivul luase decizia ca perioada de restituire a banilor să se prelungească până pe 30 iunie 2019, dar Eugen Teodorovici și-a dorit să devanseze acest termen. Ministrul a mai spus că sumele aferente trebuie restituite indiferent dacă există sau nu datorii către stat pe numele respectivilor contribuabili. Verificarea restituirilor se va face de către ANAF ulterior restituirii. Există și cazuri în care taxa auto ar putea să nu fie rambursată, în cazul în care ANAF cere clarificări în legătură cu proprietatea vehicului.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *