Teodorovici aruncă bomba! Decizia este iminentă


România riscă să intre într-un joc foarte periculos legat de Finanțele țării, atrag atenția unii economiști, în condițiile creșterii abrupte a datoriei publice, care este finanțată la costuri din ce în ce mai mari. Iar așteptata decizie a Standard & Poor’s cu privire la ratingul de țară ar putea complica și mai mult lucrurile.

Fostul ministru de Finanțe din guvernarea PSD, Eugen Teodorovici, a comentat miercuri cu privire la intenția agenției internaționale Standard & Poor’s de a retrograda ratingul României la Junk.

O astfel de decizie s-ar dovedi de foarte rău augur pentru Finanțele țării noastre, iar Teodorovici arată că ”sunt semnale că se intenționează retrogradarea României”.

”Criză economică iminentă”
”Drumul spre iad e pavat cu cele mai bune intenții … ar spune “profetul” economiei noastre, acompaniat de sunetul palid al unei mandoline dezacordate.

Căci totul se vede încă “fantastik” de la Palatul Victoria și de la Ministerul de Finanțe, chiar înainte de decizia așteptată a agenţiei de rating Standard & Poor’s (sunt semnale că se intenționează retrogradarea României, în mai puțin de o lună, la categoria JUNK) și chiar în condițiile unui nou împrumut accesat ieri, de 3,3 miliarde de euro, într-o emisiune de eurobonduri, evident la costuri mult mai mari (1 miliard de euro doar dobânzi de plată‼️) față de cele de la începutul crizei sanitare și mult mai mari față de țările vecine, dacă ne gândim la dobânzi triple față de Polonia, duble față de Grecia și Ungaria și … de 20 de ori mai mari decât Bulgaria‼️

Din păcate, pentru mulți dintre cetățenii de bună credință din această țară, datele seci și reci legate de datoria publică și deficitul bugetar pălesc în fața promisiunilor de bunăstare și creștere economică făcute de Orban și al sau “ministru” de finanțe în condițiile unei crize economice iminente”, a scris Eugen Teodorovici miercuri pe Facebook.

LASA UN COMENTARIU