Tensiuni uriașe pe scena politică! Guvernul României a ajuns la mâna ungurilor

Liderul deputaţilor UDMR a ameninţat voalat Guvernul cu demiterea, în cazul în care se va trece peste un anumit punct. El speră să nu se ajungă la această situaţie, având în vedere un acord semnat între PNL şi UDMR, însă precizează clar că maghiarii nu vor ezita să ia măsuri, dacă promisiunile vor fi încălcate.

Liderul Grupului Parlamentar UDMR din Camera Deputaţilor, Korodi Attila, a declarat că Uniunea va susţine o moţiune de cenzură, depusă cel mai probabil de PSD, dacă Guvernul îşi va asuma răspunderea pe votul în două tururi la alegerile locale.

„Dacă Guvernul doreşte să-şi asume răspunderea pe alegeri în două tururi, în primul rând este o decizie care este împotriva deciziei Curţii Constituţionale şi a recomandării Comisiei de la Veneţia. UDMR se poziţionează o dată din acest punct de vedere, pentru că este o decizie a Curţii Constituţionale. Pe de altă parte, şi pe fond nu credem că aduce elemente pozitive în zonele locuite într-o parte minoritară de comunitatea maghiară, votul în două tururi, pentru că turul doi aduce o etnicizare a votului, care nu este deloc benefică pentru comunităţile locale.

Nu susţinem acest gest şi dacă Guvernul va veni cu asumarea răspunderii, noi trebuie să ne poziţionăm împotriva asumării răspunderii, clar. Asta înseamnă, procedural, că se depune o moţiune de cenzură”, a declarat Korodi Attila pentru Agerpres.

UDMR nu poate iniţia singură o moţiune de cenzură

Acesta a precizat că UDMR nu poate depune moţiune de cenzură, dar că sigur se vor coagula în Parlament partide politice care se vor exprima pro sau contra acestui demers. El a ţinut să adauge că, în opinia sa, PNL nu îşi va asuma răspunderea şi nu va emite ordonanţă de urgenţă pe această temă, întrucât a semnat un acord politic cu UDMR în care susţine că nu va face acest lucru.

„Aş dori să subliniez, cum deja PNL a semnat un acord politic în care îşi asumase că pe această temă nu emite ordonanţă şi nu vine cu asumarea răspunderii, ci vor fi dezbateri în Parlament, eu cred că Partidul Naţional Liberal va menţine punctul acesta de vedere”, a conchis Korodi Attila.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.