Tensiuni la cote MAXIME in coalitie. Motivul: BANII de la Bruxelles

Programul Național de Reziliență și Redresare va fi prezentat în Parlament de către premierul Florin Cîțu. Până acum, la acest proiect se lucra strict intern, iar tensiunile dintre PNL și USR-PLUS au fost ținute sub preș.

Chiar înainte de a ieși public întreg documentul, tensiunile între cele două formațiuni au bubuit. Liberalii l-au criticat dur pe Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene și omul care gestionează redactarea PNRR. La rândul său, Ghinea a avut o replică acidă pentru cei de la PNL, iar apele în Guvern sunt învolburate.

Nici în cadrul PNL-ului nu este deloc liniște. Membri din aripa dură a PNL, grupați în jurul lui Ludovic Orban, consideră că partidul face o greșeală prin acceptarea discuțiilor cu PSD despre planul României de accesare a banilor necesari redresării post-pandemie, reproșurile fiind îndreptate inclusiv spre echipa premierului Florin Cîțu, au relatat surse din PNL pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Citiți și:  Cîțu îl cheamă la RAPORT pe Ciucă în scandalul momentului

Din momentul în care proiectul va fi prezentat în Parlament se va da startul discuțiilor publice, iar tensiunile dintre cele două partide riscă să dea în clocot.

În acest moment, conform surselor noastre, PNRR nu este finalizat, iar Guvernul trebuie să mai taie o serie de proiecte de pe listă, asta pentru a se încadra în suma de 29,2 miliarde de euro.

Masă mică, meseni mulți

În acest moment, bătălia se dă pentru fondurile care vor fi direcționate în teritoriu. Liderii PNL își cer partea leului, în timp ce ”pixul” lui Cristian Ghinea ar tinde să semneze mai multe proiecte pentru cei de la USR-PLUS.

Citiți și:  Diana Șoșoacă a făcut scandal MONSTRU în Parlament. De data aceasta l-a mitraliat pe Cîțu

De asemenea, banii din PNRR sunt utilizați pentru campania internă din PNL. Florin Cîțu, din funcția de premier, încearcă să jongleze fondurile în așa fel încât să își cumpere bunăvoința anumitor lideri din teritoriu. Acesta se confruntă cu rezistența taberei conduse de Ludovic Orban.

Pentru coaliția de guvernare este un moment de cotitură. Dacă pentru alte subiecte s-a mai găsit o cale de înțelegere politică, acum întreg jocul este pe un munte de bani, iar liderii coaliției își fac planuri să reziste din ”halca” de la Bruxelles următorii 4 ani.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!