Tensiune maxima pe scena politica inainte de alegeri. SURPRIZELE ultimului sondaj IMAS: Ce partide se afla in PICAJ


Dacă duminică ar fi alegeri, 33% dintre români ar vota cu PNL, se arată în cel mai recent sondaj IMAS. Se pare că PNL începe să intre pe un trend ascendent după o scădere constantă în preferințele alegătorilor. În mai, liberalii aveau o intenţie de vot de 32,6%, însă au scăzut dramatic, pe fondul pandemiei și al măsurilor restrictive, de la 47% în februarie.

PSD, în schimb, continuă trendul descendent și ajunge la 21,9% față de 23% în luna mai, de la un maxim de 25,8% cât avea în februarie.

USR crește în luna iunie, ajungând la 12,3%, după 11,6% luna trecută și un minim de 10% înregistrat în februarie. Plus, partidul condus de Dacian Cioloș, e creditat cu 5,8% din opțiunile de vot.

Sondaj – topul partidelor din România
Pro România, partidul lui Victor Ponta staționează în această lună, după mai multe creșteri la rând, care l-au adus la 11,2%, al patrulea în ierarhia politică.

În topul formațiunilor politice urmează ALDE, cu 3,7% din intențiile de vot. ALDE este în scădere, după ce în luna mai înregistra 4,2%, nu reușește să depășească pragul electoral, la fel ca și PMP, creditat cu 4,7%.

UDMR este ultima formațiune din clasamenul partidelor parlamentare și își continuă trendul descendent, în luna iunie înregistrând doar 3,4% din intențiile de vot.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM, în perioada 5 – 27 iunie, pe un eșantion de 1010 persoane. Marja de eroare este de 3,1 la sută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *