Temerile celor din Ditrău încep să se justifice: A venit și al treilea muncitor din Sri Lanka în localitate. Vrea sa-si aduca si familia aici si sa se mute definitv!

Temerile localnicilor din Ditrău sunt pe cale să se adeverească: după cei doi muncitori din Sri Lanka veniți la o brutărie, acum patroana respectivei unități a mai adus un lucrător din această țară.

Al treilea sri lankez a sosit luni seară la Ditrău de la București și va locui împreună cu ceilalți doi.

„A sosit aseară (luni seara – n.r.) în Ditrău de la București cel de-al treilea muncitor din Sri Lanka, este un tânăr de treabă, are 24 de ani, și este foarte încântat că a venit să lucreze în România. Îi facem acum formele de angajare, analizele medicale și sper ca de joi să înceapă să lucreze, să intre în producție. Va lucra două săptămâni alături de ceilalți doi colegi din Sri Lanka dar, deoarece are experiență și a mai lucrat în domeniu, va lucra apoi la secția de patiserie a brutăriei noastre. Cei trei angajați din Sri Lanka vor locui împreună în Gheorgheni”, a spus Kollo Katalin, patroana brutăriei.

Citiți și:  Ungurii fac legea în Țara Românească: Drapelul României dat jos de pe primăria Sfântu Gheorghe

Reamintim că la sfârșitul lunii ianuarie, localnicii din Ditrău s-au revoltat împotriva aducerii a doi muncitori din Sri Lanka, oamenii temându-se „să nu urmeze un val de migranți” în comunitatea lor. Revolta harghitenilor a fost condamnată la nivel înalt, vorbindu-se chiar de „xenofobie” sau „rasism”, deși discuția s-a referit numai la migranții economici, nu și la relațiile româno-maghiare din zonă.

Avocatului Poporului a stabilit, însă, că tensiunile au pornit din cauza unui conflict mai vechi între brutărie și foști angajați.
În aprilie 2019 în Sri Lanka a avut loc un grav atentat împotriva unei biserici chiar de Paștele catolic, eveniment soldat cu peste 200 de morți.

Citiți și:  Se repetă istoria la Hădăreni! Bătaie cu furci în plină stradă, după un conflict interetnic între mai multe persoane

În aprilie 2019 în Sri Lanka a avut loc un grav atentat împotriva unei biserici chiar de Paștele catolic, eveniment soldat cu peste 200 de morți.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile