Televiziunea germana il face de rahat pe Vladimir Putin:, spion betiv, lenes, paranoic si sadic cu femeile

Vladimir_Putin_awesome_sunglasses

Potrivit documentarului „Putin – omul”, actualul lider de la Kremlin a fost gata sa traga in protestatarii neinarmati din Germania de Est, in timpul revolutiei pasnice din 1989, a suferit o operatie estetica in anul 2010, fiind ingrozit de efectele imbatranirii, si calatoreste mereu cu un bucatar personal, deoarece ii este teama ca ar putea fi otravit. Documentarul, difuzat de o televiziune nemteasca, ZDF, nu il prezinta pe liderul de la Kremlin intr-o lumina prea favorabila: un fost spion KGB lenes, paranoic, care are probleme serioase cu bautura si care nu este nici pe departe un gentleman atunci cand vine vorba de femei.

Pentru realizarea documentarului, autorii au consultat surse cu functii inalte si au examinat documente oficiale, din care rezulta ca Putin a supravietuit dupa cinci tentative de asasinat. Pentru realizarea materialului, cei de la televiziunea ZDF au intervievat fosti subalterni ai lui Putin din KGB si au consultat si documente nedezvaluite pana acum ale Stasi, politia secreta a RDG. Putin a ajuns, din mahalalele din Sankt-Petersburg, un spion de temut in KGB. Totusi, cand a ajuns la biroul din Dresda, din fosta Germanie de Est, Putin era descris ca „un spion lenes si betiv”. Un superior al sau nota, in documente, ca Vladimir Putin este „un spion de birou, un macho caruia ii place sa joace pe teren sigur”. Un alt act arata ca Putin a venit atunci beat la ziua unui prieten.

„Doamna H. isi aminteste ca, la petrecerea data in cinstea aniversarii tatalui ei, Putin a strans-o patimas in brate, a sarutat-o si a imbratisat-o”, se mai arata in documentar. De asemenea, colegii din KGB ai lui Putin vorbeau despre pasiunea acestuia pentru alcoolul tare. Alte documente arata ca Putin le-a ordonat ofiterilor KGB de la Dresda sa isi incarce armele cu munitie si sa traga asupra protestatarilor pasnici, daca se apropie de cladire. In trecut, Putin a declarat ca nu a emis niciodata un astfel de ordin. Spionul Putin visa sa fie trimis in Occident, unde urma sa isi construiasca propria retea de spioni. Sefii sai de la sediul KGB din Moscova nu l-au considerat insa suficient de matur pentru o astfel de sarcina.

In Dresda, Putin nu era doar plictisit, dar parea si neglijent. Un vecin al sau a declarat pentru realizatorii documentarului ca Putin si-a pierdut o multime de chei, cu care se puteau accesa documente KGB ultra-secrete. Mai mult, o alta sursa a precizat pentru realizatorii documentarului ca, in perioada Dresda, Putin era „gras, lenes si dezamagit”. Daca Putin s-a laudat ca a functionat „ca un sclav in slujba Rusiei”, documentele vremii arata insa altceva. Putin dormea pana tarziu, lucra doar dupa-amiaza, dupa ce isi lua micul dejun de la care nu lipsea branza de vaci, facea un dus rece, apoi unul fierbinte, dupa care mergea la sala de forta, avand la el echipament sportiv american, foarte scump. O alta sursa de la Kremlin a povestit ca Putin are prostul obicei de a intarzia la intalniri. Ministrii sai il astepatau uneori chiar si ore in sir.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *