“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Telefonul tău mobil înregistrează tot. Metode prin care poți bloca acest fapt!

laptop and mobile phone 2013 11

Telefonul mobil înregistrează conversațiile noastre fără ca noi să fim conștienți, chiar și atunci când nu vorbim la telefon. Există însă o metodă simplă care te poate ajuta să previi acest lucru.

Mulți dintre noi au întâlnit situații în care, după ce am discutat cu cineva despre un anumit subiect, cum ar fi interesul pentru achiziționarea unei mașini de spălat noi, am început să primim reclame și sugestii pentru aceste produse pe telefonul nostru. Este binecunoscut faptul că Google poate monitoriza conversațiile utilizatorilor de telefoane mobile prin intermediul microfonului încorporat. Aceste înregistrări pot fi apoi folosite pentru a direcționa reclamele către utilizatori.

În trecut au fost semnalate situații în care conversațiile purtate de utilizatori au coincis cu reclamele afișate pe site-uri web sau chiar cu e-mailurile promoționale primite. Pentru a evita încălcarea confidențialității conversațiilor zilnice, este important să luăm anumite măsuri. Google necesită anumite permisiuni pentru a asculta conversațiile, iar aceste permisiuni sunt activate în mod implicit pe majoritatea telefoanelor cu sistem de operare Android. Totuși, utilizatorii au posibilitatea să dezactiveze aceste permisiuni.

Iată cum puteți dezactiva microfonul telefonului în câțiva pași simpli:

-Deschideți aplicația Google.
-Accesați partea de profil din colțul din dreapta sus.
-Apăsați pe opțiunea “Cont Google”.
-Căutați opțiunea “Date și confidențialitate”.
-Găsiți secțiunea “Web and application activity” (Activitate web și aplicații).
-Dezactivați opțiunea “Includeți activitatea vocală și audio”.
-Apăsați pe “Stop saving” (Opriți salvarea).
-Pentru a confirma modificarea, apăsați pe “Înțeles”.

Prin acești pași simpli, utilizatorii pot lua măsuri pentru a-și proteja confidențialitatea și pentru a preveni ascultarea conversațiilor. Nu uita că telefonul mobil poate înregistra conversațiile fără știrea ta, dar există metode prin care poți opri funcționarea microfonului pentru a-ți proteja intimitatea. Poți dezactiva accesul la microfon pentru aplicațiile care nu necesită în mod explicit această funcționalitate, sau poți utiliza setările de confidențialitate pentru a controla permisiunile aplicațiilor.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.