Te asteptai la asa smecherie? Cum sunt clienții pacăliți de Mega Image

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au descoperit mai multe nereguli la anumite magazine Mega Image, nereguli ce pot pune în pericol sănătatea consumatorilor, motiv pentru care aceștia iau în calcul suspendarea activității pentru șase luni sau un an.

În urma controalelor efectuate de inspectorii de la Protecţia Consumatorului la patru magazine din Constanţa, au fost descoperite o serie de nereguli care pot pune în pericol sănătatea consumatorilor. Printre aceste nereguli se numără şi promoţii şi produse expirate, traduceri incomplete, informaţii înşelătoare.

Conducerea Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) ia în calcul propunerea suspendării activităţii în aceste magazine, pentru o perioadă de la şase luni la un an.

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Horia Constantinescu, a declarat că, marţi, a fost desfăşurată o acţiune la mai multe magazine Mega Image, el precizând că acest control a pornind de la observarea faptului că sticle cu sucuri de portocale fusese reetichetate, acestea fiind, de fapt, expirate.

“Abaterile constatate sunt în mare majoritate repetate, raportându-ne la actele încheiate în ultimele şase luni: promoţii expirate, traduceri incomplete, informaţii înşelătoare, lipsa informaţiilor, aşa cum sunt cerute de actele normative în vigoare, deficienţe majore la raionul de legume-fructe. (…) În timpul controlului s-a încercat «remedierea» unor deficienţe, ajungându-se la lucruri comice, cum ar fi amplasarea etichetei «pictată manual» pe o ciocolată ambalată”, a afirmat Horia Constantinescu, precizând că astfel s-ar fi încercat să se acopere o promoţie expirată, potrivit stiripesurse.

În urma acestor controale, reprezentanţii magazinelor au fost invitaţi să se prezinte cu toate documentele la sediul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa pentru stabilirea sancţiunilor.

Horia Constantinescu a precizat că CJPC analizează oportunitatea solicitării către Regionala de la Galaţi a unei decizii de suspendare a activităţii pentru o perioadă de la şase luni la un an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *