TAXA pe POTECI

Una dintre ultimele aberaţii la care s-au gândit vajnicii membri ai cabinetului Ponta o reprezintă propunerea de a taxa…mersul pe munte!

Cum asa ? Simplu ! Oricine vrea sa bată potecile din Munţii Bucegi va trebui sa scoată din buzunar o taxă de 4 lei pentru fiecare traseu turistic străbătut. De ce ? Pentru că aşa vrea Ponta, care sunt convins că nu a urcat niciodată pe munte, fiind ocupat cu escaladarea înălţimilor politice. De fapt mi-am adus aminte că a încercat să urce odata un deluşor cu maşina şi ştim bine ce s-a întamplat…

Prin această decizie, în mod evident, se încurajează turismul. Toată lumea va avea de câştigat, hotelurile şi pensiunile vor fi pline. De asemenea, cu acei bani se vor ecologiza zonele turistice din Parcul Naţional Bucegi  şi se va avea grijă ca jandameria montană să aibă suficiente fonduri pentru a-i amenda pe toţi gherţoii care urcă cu telecabina până la Babele şi apoi se caţără pe Sfinx pentru a avea ce posta pe « feisbuc », că doar aşa se impresioneză piţipoancele.

Domnule Ponta, de ce nu v-aţi gândit să amendaţi hoardele care urcă cu maşina până la Piatra Arsă sau cu telecabina până la Babele şi apoi fac prăpăd pe munte ? Ştiţi, ei nu folosesc traseele turistice, decât, eventual, ca latrine sau tomberoane în aer liber. Dar staţi, am uitat că dumneavoastră nu mergeţi pe munte. Aşa că cel mai bine e să îi taxaţi pe cei care chiar îl iubesc şi care, cu rucsacul şi cortul în spate, îi bat potecile.

Totuşi, mai am nişte sugestii de îmbunătăţire a legii. Propun să impozitaţi şi caprele negre pentru păşunat intensiv şi folosirea brânelor pentru deplasare. De asemenea, nu trebuie să uitaţi de porcii mistreţi : chiar dacă ei în general nu utilizează potecile, întâmplător traseele lor se pot intersecta cu cele turistice şi atunci cu siguranţă strică asfaltul de pe ele.

Propun să introduceţi şi o taxă specială pentru urşi care, din cauza gabaritului, aduc prejudicii însemnate potecilor. Mai greu o să fie să luaţi banii de la vulpi, pentru că sunt şirete şi vor încerca să înşele vigilienţa organelor de control. Însă nu vă temeţi, dacă arestaţi câteva şi le obligaţi să platească o amendă usturătoare se vor da şi ele repede pe brazdă.

Cel mai dificil va fi să luaţi taxa de la cocoşii de munte. Treaba cu aceşti cocoşi este că ei chiar zboară, nu seamănă deloc cu cocoşii din ograda de la Isaccea a colegului dumneavoastră de alianţă. Dar cred că şi aici veţi găsi o soluţie, pentru că inventivitatea nu v-a lipsit niciodată. De fapt, vă pot sugera chiar eu una : tocmai sunteţi pe cale de a achiziţiona nişte avioane F-16 la mâna a doua din Portugalia. Personal, cred că pot fi folosite cu succes în urmărirea şi doborârea cocoşilor de munte care refuză să plătească taxa de survolare a spaţiului aerian al Parcului Naţional Bucegi. Mai greu va fi însă dacă pe cer îşi vor face apariţia şi niscavai vulturi sau şoimi : au ciocuri ascuţite şi ar fi o luptă interesantă între ei şi performantele noastre avioane de vânătoare. Deşi, eu cred că dacă vor avea combustibil suficient, bravura piloţilor noştri va avea până la urmă câştig de cauză şi cu aceşti teribili adversari.

Nu în ultimul rând, pentru ca această lege atât de necesară să fie la fel de bine făcută ca toate cele cu care aţi binevoit să ne fericiţi, v-aş sugera să nu impozitaţi, cel puţin pentru moment, « râsul », care este deja pe cale de dispariţie în România. Vă multumim! Octavian Lixeanu pentru FrontPress.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.