Tariceanu si-a dat demisia din PNL si va forma un nou partid dedicat “liberalilor de stanga”

După ce preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că formaţiunea pe care o conduce va trece în opoziţie, oficializând “divorţul” USL, fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu şi-a dat demisia din partid. Senatorul, cunoscut drept un vechi critic al lui Antonescu, a anunţat că va forma Partidul Reformator Liberal, unde îi invită pe toţi “liberalii de stânga”, deşi el însuşi se declara ca fiind monarhist, reinstaurarea monarhiei constituţionale fiind eminamente un demers de dreapta.

Călin Popescu Tăriceanu declarase, marţi, înaintea Delegaţiei Permanente a liberalilor, că PNL nu ar trebui să se grăbească cu decizia ruperii USL. Fostul premier a fost membru fondator al partidului şi a deţinut funcţia de preşedinte între 2005 şi 2009.

Citiți și:  Acestui nenorocit îi este teamă că dacă statul dă măști profesorilor nu mai rămân bani pentru contractele firmelor lu' mă-sa!

“PSD şi-a înfiinţat un partiduleţ liberal dizident şi îşi bate joc de bietul Tăriceanu, promiţându-i susţinere la preşedinţie. Jalnic final de carieră pentru fostul premier. Măcar dacă ar fi citit istorie, a Partidului Naţional Liberal cel puţin. În martie 1945, liberalul Gheorghe Tătărescu a fost unul din foarte puţinii politicieni democraţi atraşi în guvernul comunist condus de Petru Groza, cu preţul ruperii PNL. Comuniştii l-au folosit pe Tătărescu la Conferinţa de Pace de la Paris, pe care şi-a pus semnătura, în calitate de ministru de Externe. Cum şi-a îndeplinit sarcina, cum a fost scos din guvernul comunist şi băgat la închisoare. Trista soartă a democraţilor care s-au lăsat ademeniţi şi au trecut în tabăra comuniştilor, domnule Tăriceanu…”, a comentat demisia fostului premier liderul Noii Republici, Mihail Neamţu. Sursa: FrontPress.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
gerules
gerules
5 ani in urma cu

Asta ar trebui sa-si dea demisia din Romania si sa se duca dupa Fundatia Gojdu sa o aduca inapoi in tara,ticalosu.Si romanii il mai aplauda pe unde il vad.El este unul din initiatorii Legii anilegionare si antiromanesti.