Tariceanu si-a dat demisia din PNL si va forma un nou partid dedicat “liberalilor de stanga”

După ce preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că formaţiunea pe care o conduce va trece în opoziţie, oficializând “divorţul” USL, fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu şi-a dat demisia din partid. Senatorul, cunoscut drept un vechi critic al lui Antonescu, a anunţat că va forma Partidul Reformator Liberal, unde îi invită pe toţi “liberalii de stânga”, deşi el însuşi se declara ca fiind monarhist, reinstaurarea monarhiei constituţionale fiind eminamente un demers de dreapta.

Călin Popescu Tăriceanu declarase, marţi, înaintea Delegaţiei Permanente a liberalilor, că PNL nu ar trebui să se grăbească cu decizia ruperii USL. Fostul premier a fost membru fondator al partidului şi a deţinut funcţia de preşedinte între 2005 şi 2009.

Citiți și:  Sondajul care trimite o unda de SOC in lumea politica: AUR șterge pe jos cu liberalii!

“PSD şi-a înfiinţat un partiduleţ liberal dizident şi îşi bate joc de bietul Tăriceanu, promiţându-i susţinere la preşedinţie. Jalnic final de carieră pentru fostul premier. Măcar dacă ar fi citit istorie, a Partidului Naţional Liberal cel puţin. În martie 1945, liberalul Gheorghe Tătărescu a fost unul din foarte puţinii politicieni democraţi atraşi în guvernul comunist condus de Petru Groza, cu preţul ruperii PNL. Comuniştii l-au folosit pe Tătărescu la Conferinţa de Pace de la Paris, pe care şi-a pus semnătura, în calitate de ministru de Externe. Cum şi-a îndeplinit sarcina, cum a fost scos din guvernul comunist şi băgat la închisoare. Trista soartă a democraţilor care s-au lăsat ademeniţi şi au trecut în tabăra comuniştilor, domnule Tăriceanu…”, a comentat demisia fostului premier liderul Noii Republici, Mihail Neamţu. Sursa: FrontPress.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Citiți și:  Sondajul care trimite o unda de SOC in lumea politica: AUR șterge pe jos cu liberalii!

Un cometariu

  1. Asta ar trebui sa-si dea demisia din Romania si sa se duca dupa Fundatia Gojdu sa o aduca inapoi in tara,ticalosu.Si romanii il mai aplauda pe unde il vad.El este unul din initiatorii Legii anilegionare si antiromanesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.