Tăriceanu este OUT! Calculele care vor schimba toată scena politică

Ziua de astăzi este una extrem de importantă pentru toată clasa politică. Este vorba de deciziile care se vor lua în Parlament. Cea mai important moment va fi cel care îl vizează pe Călin Popescu Tăriceanu.

Astăzi este o zi de foc în Parlament. Deputații și senatorii vor începe o noua sesiune parlamentară iar cel mai important punct pe ordinea de zi vizează alegerea președintelui Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu urmează să-și anunțe demisia din funcția deținută în fruntea Senatului.

Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului se întrunesc luni de la ora 13.00 pentru a-și alege noua componență și pentru a demara lucrările parlamentare în noua sesiune ordinară.

Conform procedurii, grupurile parlamentare ale partidelor se întrunesc pentru a desemna noii lideri de grup și pe cine vor susține la conducerea Senatului.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, după ședința Comitetului Executiv PSD de sâmbătă, că nu a fost adusă în discuție președinția Senatului, social democrații așteptând mai întâi ca liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu să demisioneze. Social-democrații au ca posibile variante pentru șefia Senatului pe Cristian Dumitrescu sau Ecaterina Andronescu.

În ceea ce îi privește pe liberali, pentru această funcție se vehiculează numele Alinei Gorghiu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *