“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Tari din UE se pregătesc pentru ce e mai rău. S-a activat sistemul de alertă cu privire la alimentarea cu gaz

ucraina kiev 1024x683 1

Austria a activat sistemul de alertă cu privire la alimentarea cu gaz, pe fondul tensiunilor care cresc între Rusia și Occident din cauza războiului din Ucraina. Măsura luată de Austria vine ca reacție după anunțul făcut recent de Rusia pe marginea subiectului privind livrările cu gaze.

Austria a activat sistemul de alertă cu privire la alimentarea cu gaz, pe fondul tensiunilor care cresc între Rusia și Occident din cauza războiului din Ucraina. Măsura luată de Austria urmează anunțului recent al Rusiei că viitoarele livrări de gaze pot fi plătite numai cu ruble (moneda Rusiei), anunță ziarulromânesc.at.

În timp ce multe state din vest au refuzat să plătească în ruble, subliniind că plățile în alte valute sunt permise conform aranjamentelor contractuale inițiale, au existat temeri că anunțul ar putea duce la o scădere a furnizării de gaze.

Ce înseamnă activarea sistemului de avertizare timpurie
Activarea sistemului de avertizare timpurie înseamnă că supravegherea și monitorizarea livrărilor de gaze ale Austriei vor fi înăsprite. Raționalizarea nu este încă planificată. Raționalizarea proviziilor intră în vigoare în momentul în care sistemul de avertizare atinge nivelul trei, potrivit ORF. Guvernul a confirmat că rezervoarele interne de gaz sunt în prezent pline cu 13% și că livrările continuă din Rusia fără întreruperi.

Cancelarul Karl Nehammer și ministrul Climei Leonore Gewessler i-au asigurat pe austrieci că fac tot posibilul pentru a se asigura că gospodăriile și întreprinderile își mențin aprovizionarea cu gaz.

Știrea urmează unui anunț similar al Germaniei, care și-a activat de asemenea sistemul de avertizare timpurie pentru aprovizionarea cu gaz.

Sistemul de urgență este un plan pe trei niveluri
Sistemul de urgență este un plan pe trei niveluri, cu mai multe repercusiuni dacă se atinge un nou nivel. Miercuri a fost activat primul nivel al planului.

Etapele planului de urgență sunt următoarele.

I – Nivel de avertizare timpurie: Acest nivel este atins dacă există indicii concrete și sigure că alimentarea cu gaz s-ar putea deteriora.

II – Nivel de alertă: Dacă situația de alimentare cu gaz se deteriorează efectiv, se va declara al doilea nivel. Întreprinderile sunt încurajate să folosească alternative la gazul natural ori de câte ori este posibil.

III – Nivel de urgență: Gazul nu mai poate fi furnizat și cererea actuală nu mai poate fi satisfăcută. Urmează să fie puse în aplicare măsuri pentru industrie, cum ar fi înlocuirea gazelor naturale cu alte energii, ca măsuri de control al energiei.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.