Țara uriașă sufocată de emigranți. Cândva, populația ei era ca a României

Un drum de mai puţin de 20 de kilometri, între Sydney şi Bondi Beach, o cunoscută zonă de plajă, îl parcurgi astăzi în mai mult de o oră, notează Bloomberg într-o analiză privind Australia.

Este paradoxal pentru o ţară care ocupă locul şase în lume, ca întindere, şi nu are încă 25 de milioane de locuitori, iar acum doar câţiva ani avea o populaţie similară cu României.

Pentru ţara cât un continent a început să devină, însă, prea mult, având în vedere că mare parte din teritoriul ei, de peste 7,5 milioane de kilometrii pătraţi,  este format din deşert.

Printre ţările dezvoltate, Australia a cunoscut cea mai mare explozie a populaţiei, exclusiv din emigrare. Între 2000 şi 2017, populaţia Australiei a urcat cu 28%, de două ori mai rapid decât cea Canadei, a doua mare destinaţie pentru emigranţi.

Citiți și:  Papa Francisc: „Fiecare țară aparține și imigrantului”, iar Imamul Al-Azhar îl felicită

“Pentru cei care locuiesc în marile oraşe ale Australiei, în mod normal considerate printre oraşele care oferă o calitate ridicată a vieţii, traiul de zi cu zi devine dificil. Preţurile locuinţelor cresc agresiv, sălile din şcoli sunt supraglomerate, salariile stagnează. Mulţi dintre australieni dau vina pe emigranţi pentru asta“.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile