“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Tara in care VEGANII nu pot fi obligați să se vaccineze anti-Covid

Vaccinare RzV 6 1024x682 1

Peste jumătate de milion de vegani vor fi scutiți de vaccinarea obligatorie în cazul în care companiile introduc reguli de imunizare în Marea Britanie, deoarece credințele lor sunt protejate de legislația muncii, spun experții legali.

Așa-numitul veganism etic a fost considerat o caracteristică protejată de un tribunal anul trecut, ceea ce înseamnă că angajatorii ar risca acțiuni în justiție dacă ar ordona vaccinarea personalului.

Este probabil ca alte persoane din categorii protejate să fie apărate de legile drepturilor omului, inclusiv unele grupuri religioase, precum și persoanele cu anumite dizabilități sau afecțiuni medicale.

Un purtător de cuvânt al firmei Lewis Silkin, o firmă de avocatură, a declarat: „Unii vegani etici pot să nu fie de acord cu vaccinul, pe baza faptului că inevitabil ste testat pe animale. Veganismul etic a fost găsit anterior de un tribunal pentru ocuparea forței de muncă drept echivalent cu o credință, capabilă să fie protejată.”

Legislația privind egalitatea poate, de asemenea, să blocheze companiile să ceară noilor angajați să fie vaccinați dacă se încadrează în una dintre categorii.

Secretarul de Externe Dominic Raab a declarat, joi, că așa-numitele reguli „jabs for jobs” care au fost adoptate de mai multe companii importante din SUA, inclusiv Google și Facebook – sunt „politici inteligente”.

Deși dozele de vaccin disponibile în Marea Britanie nu conțin ingrediente derivate de la animale, unii vegani etici – care obiectează împotriva exploatării animalelor – spun că testarea pe animale în dezvoltarea vaccinurilor încalcă convingerile lor.

Se crede că există mai mult de jumătate de milion de vegani în Marea Britanie, deși unii urmează doar o dietă fără animale.

Jeanette Rowley, avocată pentru drepturile Vegan Society, a declarat că a primit aproximativ 100 de întrebări de la vegani care nu doresc să facă vaccinul și sunt îngrijorați de situația lor de angajare.

„Sunt foarte afectați, din punct de vedere psihologic, că trebuie să facă față acestei dileme”, spune ea.

Guvernul britanic a introdus deja o legislație care prevede că tot personalul de îngrijire la domiciliu trebuie vaccinat, o decizie despre care militanții au spus că va determima unele persoane din grupuri protejate să își părăsească locul de muncă.

„Casele de îngrijire trebuie să respecte legislația, deci nu au de ales. Dar dacă oamenii vor fi concediați, atunci procedurile de demitere trebuie să fie corecte și rezonabile”.

Sursa: smartradio.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.