Ţara din Europa din care dispar BANCOMATELE

Țara din Europa din care dispar bancomatele este Spania, iar oamenii sunt forțați să schimbe modul în care retrag banii. Această dispariție a bancomatelor are loc ca urmare a închiderilor recente a sute de sucursale bancare la care ATM-urile sunt atașate. Ele fac parte dintr-o mare schimbare către serviciile bancare digitale decât către serviciul de asistență personală a clienților de către entitățile financiare din Spania.

Astfel, băncile motivează închiderea sucursalelor și a ATM-urilor prin evidențierea tendinței în creștere a titularilor de cont de a plăti cu cardul mai mult decât cu numerar, dar și să gestioneze alte procese bancare online.

Însă pandemia a servit ca să justifice în continuare mișcarea de reducere a costurilor băncilor spaniole, iar tendința se vedea deja dinainte de pandemia de coronavirus. Spre exemplu, în anul 2007 existau 157 de bancomate în Spania, la 100.000 de locuitori, iar în anul 2019 acest număr fusese redus la 106 la 100.000 de locuitori.

Cu toate că populația Spaniei devine tot mai familiarizată cu transferurile online și obișnuită cu plățile cu cardul, numerarul este în continuare metoda de plată preferată de populație.

De altfel, pentru unii, acest mijloc legal de plată este unicul pe care îl cunosc și pe care îl pot folosi. Drept urmare, închiderea sucursalelor și a bancomatelor le afectează mai ales pe persoanele în vârstă și pe locuitorii comunităților rurale mici din așa-zisa „Spania goală”.

Sursa:playtech.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *