Tara din Europa aflata in pragul revoltei populare. „Poporul e înfuriat la culme, anulează Decretul cu restricţiile, sau va fi sfârşitul pământului”.

Vittorio Feltri, directorul cotidianului Libero, îi adresează un mesaj premierului Giuseppe Conte: „Poporul e înfuriat la culme, anulează Decretul cu restricţiile, sau va fi sfârşitul pământului”.

La urma-urmei, a zburat puiul cu aţa şi primul ministru Giuseppe Conte oricât s-ar strădui n-o să-l mai prindă, scrie Vittorio Feltri. Acest om şi-a pierdut minţile aşa cum li se întâmplă tuturor celor care nu le posedă. Italia luptă bâjbâind în vana tentativă de a înţelege pentru care naiba de motiv imperios ziua, cel puţin în metropolă, nimeni nu se contagiază, iar după orele 18 virusul se trezeşte şi începe să facă victime.

E mai bine să ieşi la plimbare cu prietenii decât să stai în sufragerie unde covidul tocmai a pus de o petrecere
Şi continuă autorul: Iată un alt mister. Spun legiuitorii guvernului că acesta se insinuează în familii. Fără să explice cum şi de ce. Dacă fiu-meu de 18 ani iese afară şi face un tur-două cu amicii săi şi Covidul îl atacă, apoi se întoarce acasă şi ni-l dă şi nouă, celorlalţi, bineînţeles că zidurile casei devin o crescătorie de Corona. Dar atunci trebuie subliniat că este mai bine să ieşiţi la plimbare decât să vă retrageţi cu cei dragi în sufrageria unde boala tocmai a pus de o petrecere.

Premierul a uitat principiile universale ale binelui şi ale răului şi-i va conveni să şi le reamintească în grabă, dacă va mai dori să rămână la sediul guvernului, Palatul Chigi, pentru a pune la cale tâmpenie după tâmpenie. Cele mai nebuneşti cu care loveşte negustorii şi toţi comercianţii, care s-au dat peste cap pentru a dezinfecta localurile lor pentru a le putea face funcţionale şi mai atrăgătoare, acum sunt nevoiţi să tragă obloanele exact atunci când găinile merg la culcare. (După ora 18, conform Decretului, restaurantele, cafenelele, barurile se vor închide).

Conte condamnă ţara la o viaţă nenorocită
Unicul lucru care i se recomandă şefului guvernului este de a corecta, sau mai bine zis de a anula ultimul său decret care condamnă ţara la o viaţă nenorocită. Tensiunile sociale încep să se simtă şi există pericolul ca să se transforme în ceva mult mai rău: poporul căruia i s-au urcat hormonii la cap, poate face oricând o revoluţie fără să mai privească în cine loveşte.

Vor veni cu furci şi pari după obiceiuri străvechi şi consolidate.Conte s-a bucurat multă vreme de mult sprijin în rândul cetăţenilor şi a fost convins de oportunitatea de a legifera, ţinând însă şi ochii pe urne, care valorează la fel ca fluturii, cei care trăiesc doar o zi şi la apus au spus adio. Astăzi este momentul să tragem vâslele în barcă, fiindcă altfel aceste vâsle se vor rupe de capul fostului avocat al poporului.Nu te joci cu focul sau cu oamenii furioși, scrie Vittorio Feltri pentru Libero Quotidiano.
Giorgia Meloni, (preşedinta partidului Fratelli d’Italia), iese în piaţă la protest.

„Suntem aici pentru a apăra multele categorii de oameni masacraţi şi uitaţi de un guvern incapabil să dea răspunsuri coerente, care n-a vrut să dialogheze cu opoziţia şi care se spală pe mâini de orice responsabilitate, spunând cu nesimţire că sunt categorii sacrificabile. Nu l-am auzit pe Conte spunând că închidem restaurantele ca să descongestionăm transportul în comun, dar nu mi se pare că transportul în comun este plin de oameni la ieşirea din restaurante. Acest guvern a petrecut vara ocupându-se de legea electorală şi de homofobie, aceasta este realitatea faptelor”.

Evz.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *