Ţara care suspendă administrarea ACESTUI VACCIN anti-Covid

O țară din Uniunea Europeană nu va mai folosi vaccinul Johnson & Johnson împotriva Covid-19, a anunțat ministrul Sănătății, Janez Poklukar. În Europa, au fost administrate peste 16,3 milioane de vaccinuri Johnson & Johnson, cu doză unică. Ce au descoperit experții sloveni despre vaccinarea cu acest ser.

Țara din UE care a suspendat vaccinarea cu Johnson & Johnson
Vaccinul Johnson & Johnson este în prezent aprobat pentru administrare in cazul persoanelor cu vârsta de peste 18 ani. Serul produs în America utilizează aceeaşi tehnologie a „vectorului viral” ca şi vaccinul Astra Zeneca, dezvoltat de Universitatea Oxford.

Țara din Uniunea Europeană care a renunțat la vaccinul Johnson & Johnson este Slovenia, după ce experții au confirmat că moartea unei tinere în vârstă de 20 de ani, în septembrie, a avut legătură cu vaccinarea. Femeia a murit în urma unei hemoragii cerebrale și a cheagurilor de sânge, la câteva zile după ce a primit doza de ser Johnson & Johnson.

„Aceasta înseamnă că suspendarea provizorie a vaccinării cu serul Johnson & Johnson va deveni permanentă”, a spus ministrul Sănătății, Janez Poklukar.

„Nu există o prioritate mai mare decât siguranța și bunăstarea oamenilor pe care îi servim și analizăm cu atenție rapoartele de efecte adverse la persoanele care primesc medicamentele sau vaccinurile noastre”, a declarat compania Johnson & Johnson.

Al doilea deces în Slovenia din cauza vaccinării cu Johnson & Johnson
Decesul tinerei de 20 de ani este al doilea cunoscut în Slovenia, după ce soţia unui diplomat sloven în misiune la Paris, a murit după ce a primit vaccinul Johnson & Johnson. 54% din populația Sloveniei este complet imunizată împotriva COVID-19, cu mult sub media UE de 68%.

Autoritatea europeană de reglementare a medicamentelor a recomandat, la începutul lunii noiembrie, adăugarea unui tip rar de inflamație a coloanei vertebrale, numită mielită transversă, ca posibil efect secundar al vaccinării cu serul Johnson & Johnson.

Informații referitoare la această boală neurologică au dus la întreruperea studiilor în primele etape de dezvoltare atât pentru vaccinul AstraZeneca, cât și pentru Johnson & Johnson, care se bazează pe o tehnologie similară.

Sursa: impact.ro

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.