Ţara care suspendă administrarea ACESTUI VACCIN anti-Covid

O țară din Uniunea Europeană nu va mai folosi vaccinul Johnson & Johnson împotriva Covid-19, a anunțat ministrul Sănătății, Janez Poklukar. În Europa, au fost administrate peste 16,3 milioane de vaccinuri Johnson & Johnson, cu doză unică. Ce au descoperit experții sloveni despre vaccinarea cu acest ser.

Țara din UE care a suspendat vaccinarea cu Johnson & Johnson
Vaccinul Johnson & Johnson este în prezent aprobat pentru administrare in cazul persoanelor cu vârsta de peste 18 ani. Serul produs în America utilizează aceeaşi tehnologie a „vectorului viral” ca şi vaccinul Astra Zeneca, dezvoltat de Universitatea Oxford.

Țara din Uniunea Europeană care a renunțat la vaccinul Johnson & Johnson este Slovenia, după ce experții au confirmat că moartea unei tinere în vârstă de 20 de ani, în septembrie, a avut legătură cu vaccinarea. Femeia a murit în urma unei hemoragii cerebrale și a cheagurilor de sânge, la câteva zile după ce a primit doza de ser Johnson & Johnson.

„Aceasta înseamnă că suspendarea provizorie a vaccinării cu serul Johnson & Johnson va deveni permanentă”, a spus ministrul Sănătății, Janez Poklukar.

„Nu există o prioritate mai mare decât siguranța și bunăstarea oamenilor pe care îi servim și analizăm cu atenție rapoartele de efecte adverse la persoanele care primesc medicamentele sau vaccinurile noastre”, a declarat compania Johnson & Johnson.

Al doilea deces în Slovenia din cauza vaccinării cu Johnson & Johnson
Decesul tinerei de 20 de ani este al doilea cunoscut în Slovenia, după ce soţia unui diplomat sloven în misiune la Paris, a murit după ce a primit vaccinul Johnson & Johnson. 54% din populația Sloveniei este complet imunizată împotriva COVID-19, cu mult sub media UE de 68%.

Autoritatea europeană de reglementare a medicamentelor a recomandat, la începutul lunii noiembrie, adăugarea unui tip rar de inflamație a coloanei vertebrale, numită mielită transversă, ca posibil efect secundar al vaccinării cu serul Johnson & Johnson.

Informații referitoare la această boală neurologică au dus la întreruperea studiilor în primele etape de dezvoltare atât pentru vaccinul AstraZeneca, cât și pentru Johnson & Johnson, care se bazează pe o tehnologie similară.

Sursa: impact.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *