TARA care a aprobat EUTANASIA la cerere

Parlamentul Portugaliei a votat vineri pentru legalizarea eutanasiei, această ţara devenind a şaptea din lume în care pacienții în faza terminală a unei boli grave, vor putea cere asistenţă din partea unui medic pentru curmarea suferinței.

Persoanele de peste 18 ani vor putea să solicite asistenţă pentru a-şi pune capăt zilelor dacă se află în fază terminală şi suferă de o durere „persistentă” şi „insuportabilă”, cu excepţia cazului în care se consideră că nu au discernământul necesar pentru a lua o astfel de decizie, relatează Reuters.

Această variantă va fi deschisă doar cetăţenilor portughezi şi rezidenţii legali, pentru a preveni ca oamenii să călătorească în Portugalia pentru a obţine ajutor medical ca să-şi pună capăt zilelor.

Legea se află acum la Președintele Marcelo Rebelo de Sousa, pentru promulgare. El a declarat anterior că va respecta votul parlamentului.

Unii au criticat momentul acestui vot, reprezentanţi ai partidului de opoziţie PSD (de centru-dreapta) afirmând că din cauza pandemiei de coronavirus care afectează ţara „există o mare nelinişte, o mare teamă în rândul oamenilor care are legătură cu chestiuni de viaţă şi de moarte”.

Într-o scrisoare adresată parlamentului, două grupuri care administrează majoritatea căminelor de bătrâni din Portugalia, care au fost dur lovite de pandemie, susţin că „aprobarea eutanasiei reprezintă o lipsă de respect pentru toţi aceşti oameni”.

Care sunt țările care permit eutanasia la cerere
Țările care au legalizat eutanasia sunt: Elveția, Belgia, Olanda, Luxemburg, Canada, Columbia, Statul Victoria din Australia, câteva dintre Statele Unite (Oregon, Washington, Vermont, California, Colorado, Washington DC, Hawaii, New Jersey, Maine și Montana).

Sursa: antena3.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *