Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită:
ȘTIRI BUZAU

Tânăra moartă la concertul din Piața Daciei PUTEA FI SALVATA!

ana-maria-cucu

UN NOU CAZ PATRICK EKENG!

Moartea tinerei de 20 de ani în Piața Daciei din Buzau, la un concert organizat de Timisoreana, este pasat de către toți cei implicați.

Adolescenta cunoscută ca suferind de astm, Ana Maria Cucu s-a prăbușit, sâmbătă seara, la un eveniment organizat de Timisoreana la care se aflau mii de oameni.

Modul în care s-au petrecut lucrurile după ce fetei i s-a făcut rău ridică totuși câteva semne de întrebare. În primul rând, organizatorii evenimentului în aer liber nu au asigurat prezența unei ambulanțe pe parcursul manifestării așa cum ar fi fost normal, lucru confirmat și de reprezentanții Ambulanței Buzău. „Nu ne-au solicitat contract așa cum s-a întâmplat la edițiile din anii trecuți ale evenimentului“. În schimb, organizatorii au amenajat doar un punct de prim-ajutor, la care s-a apelat când fetei i s-a făcut rău.

Revoltător este că personalul de la punctul de prim-ajutor nu a ape­lat la sprijinul Ambulanței în ciuda gravității incidentului. Potrivit șefei de la Ambulanța Buzău, apelul la 112 a fost făcut de către un angajat al Poliției Locale. Surse din interiorul Spitalului Județean spun că apelul a fost făcut la aproximativ 27 de minute de la momentul în care fetei i s-a făcut rău, iar punctul de prim ajutor de pe platoul Dacia nu ar fi fost echipat corespunzător pentru un astfel de eveniment, adică fără defibrilator.  „Ambulanța a sosit foarte repede la fața locului. Echipajul de pe ambulanță a preluat fata în stop cardio-respirator și a făcut manevrele de resuscitare specifice“, a mai declarat Lhuana Zissu.

Ce spune legea?

Ca și în cazul fotbalistului Patrick Ekeng de la Dinamo, mort pe terenul de fotbal, se face referire la Legea 95/2006, care reglementează organizarea și func­ționarea serviciilor de urgență, atât publice, cât și private. Potrivit legii, „asistența medicală de urgență la spectacole în aer liber, festivaluri și manifestări sportive se solicită obligatoriu de către organizator, pe baza unor contracte încheiate cu serviciile private sau publice de urgență prespitalicească. Autoritățile pu­bli­ce aprobă desfășurarea acestor evenimente numai în cazul în care asistența medicală de urgență este asigurată în mod adecvat, conform normelor în vigoare“.

De asemenea, legea mai pre­vede că „asistența medicală privată de urgență în faza prespita­licească este asigurată cu am­bu­lanțe și echipamente care res­pectă normele și standardele mi­ni­me impuse serviciilor publice de urgență prespitalicească“. Nor­mele pre­văd că echipele de prim ajutor   calificat să fie dotate cu echipamente specifice, inclusiv pentru defibrilare semiauto­mată. „Echipele de prim ajutor pot opera utilizând ambulanțe tip B, conform normelor și standar­delor naționale și europene în vigoare“, mai precizează legea.

VEZI SI: TOTUL A IESIT LA IVEALA – SPITALUL UNDE SE MOARE CU ZILE

Primăria a semnat contractul sub administrația trecută

Reprezentanții Primăriei Bu­zău, instituția care a aprobat desfășurarea evenimentului pe Platoul din Piața Dacia, spun că respectivul contract de desfășu­rare a concertului a fost semnat de fosta administrație, adică înainte de alegeri.

Interesant de știut este că inclusiv conducerea Ambulanței Bu­zău a încercat să pună batista pe țambal în respectivul caz. Directorul Lhuana Zissu ne-a rugat să revenim pentru declarații pe telefonul fix după o oră, moment în care secretara ne-a informat că a plecat de la birou. Contactată ulterior pe telefonul mobil, șefa de la Ambulanță a fost cât se poate de expeditivă, ținând să precizeze că este treaba organizatorilor cum au asigurat asistența medicală.

Pasați de la un telefon la altul

De asemenea, am încercat să obținem mai multe detalii despre organizarea punctului de prim-ajutor din partea firmei de bere. În urma apelului pe numărul de la Buzău ni s-a spus că trebuie să sunăm la București. Când am sunat la București, secretara ne-a îndrumat amabil să sunăm la Buzău pentru că ea nu știe despre niciun incident soldat cu moartea unui spectator la concertul de sâmbătă. Auzind că cei de la Buzău ne-au pasat către București, ni s-a transmis sec o adresă de email la care putem trimite o solicitare scrisă pentru că secretara nu este „abilitată“ să ofere numerele de telefon nici măcar ale celor de la relații publice.

După expedierea emailului către adresa indicată am fost contactați de o reprezentantă a agenției de relații publice care se ocupă de respectivul brand. Ni s-a precizat politicos că răspunsul așteptat necesită o documentare și că vor face tot posibilul să ofere toate detaliile în cel mai scurt timp posibil. (sursa: Opinia Buzau)

VEZI SI: VIDEO – CAZ REVOLTATOR IN SPITALUL DE URGENTE BUZAU / PACIENTI LASATI SA MOARA PE HOLURI, MEDICI CARE MINT SI PAZNICI CARE AMENINTA CU BATAIA

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.