Tânăr strivit în bancomatul de pe trotuar de o şoferiţă cu BMW, care a încurcat frâna cu acceleraţia

Scene de groază s-au petrecut în faţa sucursalei din Neamţ a unei bănci, sub privirile celor ce aşteptau să scoată bani şi ale taximetriştilor dintr-o parcare.

Un groaznic accident de circulaţie s-a petrecut astăzi, în municipiul Piatra Neamţ, după ce o şoferiţă imprudentă a ajuns cu maşina pe trotuar, surprinzând un tânăr care scotea bani de la un bancomat aflat la intrarea într-o sucursală a unei bănci.

Nedoritul incident a avut loc în jurul orei 15.00, într-o parcare din zona „Orion“, la scenele de groază asistând neputincioşi taximetriştii din parcare, trecători, dar şi alte
câteva persoane, care stăteau la coadă pentru a extrage numerar de la aparatul bancar.

Marele lor noroc a fost că respectau distanţarea socială, altfel nedoritul accident se putea solda cu mai mulţi răniţi.
Până să-l accidenteze pe tânărul de 19 ani, şoferiţa, care are 22 de ani, a acroşat autoturismul unui taximetrist aflat în aşteptarea clienţilor, de aici maşina fiindu-i proiectată în victimă.

Totuşi, victima avut oarece noroc, dacă se poate vorbi despre aşa ceva în astfel de situaţii, deoarece bancomatul nu era montat într-un perete de beton, ci în unul construit din rigips. Aşa se face că tânărul, în momentul când maşina a intrat în el, a fost împins în interior cu tot cu zidul din material mai moale şi aparat, dar chiar şi în aceste condiţii are leziuni grave.

„S-a auzit un motor turat mai tare, zgomotul maşinii lovite de BMW şi apoi ţipete de groază, lumea de pe trotuar fugind în toate părţile. Apoi s-a văzut că aparatul fusese împins în interiorul băncii, dar nu mai ştiu dacă şi victima ţipa. Oamenii strigau să se sune la 112, la Ambulanţă, că un tânăr a fost prins între maşină şi perete. Au fost clipe care-ţi fac părul măciucă“, a susţinut un martor ocular al tragediei.

În scurt timp şi-a făcut apariţia un echipaj medical, victima a fost transportată la spital, după care au început cercetările poliţiştilor de la Serviciul Rutier.

TOCMAI PERFECTASE CUMPĂRAREA AUTOTURISMULUI
Se poate spune că şi tânăra în culpă a avut un ghinion teribil, un cumul de factori ducând la producerea accidentului. Nu prea avea experienţă în condus, permisul avându-l de vreo 2 ani, iar maşina la volanul căreie se afla fusese achizionată de câteva minute, după cum spuneau taximetriştii.

Se mai vorbea câ se afla în parcarea de la marketul Orion pentru a întocmi actele de vânzare – cumpărare ale BMW-ului. Cei din locul cu pricina susţineau că vechiul proprietar, se pare din Suceava,
pentru că autovehiculul era înmatriculat în acest judeţ, i-ar fi spus să-l lase pe el să scoată autoturismul din parcare, pentru că e vorba de un autoturism puternic, dar tânăra i-ar fi spus că se descurcă.

N-a fost deloc aşa, bănuindu-se că a turat prea tare motorul la plecarea de pe loc şi cu ceva viteză, s-a panicat şi în loc să pună frână (posibil să-i fi alunecat piciorul de pe pedală), a accelerat. A urmat apoi tamponarea cu taximetrul, urcarea pe trotuar şi accidentarea celui care scotea bani de la automatul bancar.

Că avea oarecare viteză, mult prea mare pentru deplasarea printr-o parcare, o atestă că roata din stânga faţă a BMW-ului aproape s-a smuls din angrenaje, probabil în urma şocului provocat de urcarea pe bordura trotuarului. După sinistra întâmplare, şoferiţa era într-o vizibilă stare de şoc, fiind oarecum incoerentă şi nu-şi putea explica dcele petrecute.

Urma ca cercetările poliţiştilor să stabilească împrejurările în care s-a produs accidentul, fiind întocmit
un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.