Tânăr militar şi-a scos vecinii la instrucţie pe scara blocului și a atacat doi poliţiști

Militarul Vasile Voicu a fost condamnat la 11 luni cu suspendare sub supraveghere după ce, în urmă cu doi ani, şi-a traumatizat vecinii de pe scara unui bloc din Cluj Napoca, scoțându-i din locuințe și obligându-i să execute ordine militare.

Vasile Voicu a fost judecat la Tribunalul Militar Cluj pentru ultraj după ce a agresat și echipajul de poliție sosit la fața locului pentru a aplana conflictul.

Incidentul a avut loc în 2017.

Într-un acces de furie, Voicu și-a scos cu forța vecinii de bloc din cartierul Mărăști și i-a aliniat pe scara blocului punându-i să facă instrucție militară, scrie gazetadecluj.ro.

Speriaţi, oamenii au sunat la 112, dar la venirea polițiștilor lucrurile au degenerat.

Militarul clujean și-a scos vecinii din bloc la instrucţie
Echipajul de poliție care a intervenit atunci era format din Dan Raț și Carmen Croitoru.

Agenții au intervenit, solicitându-i să înceteze, însă militarul a strigat că răspunde doar la ordine.

După ce a fost încătușat, militarul l-a lovit pe agentul Raț, moment în care acesta s-a dezechilibrat și a căzut pe scările de la etajul doi şi până la jumătatea primului etaj.

„Polițistul era plin de sânge. Ne-am speriat enorm. Cei ce erau scoși pe scară de către militar au profitat de neatenția acestuia și s-au refugiat în locuințe. Între timp, militarul îl amenința pe agent că dacă se ridică de jos îl va omorî ”, a povestit un martor, potrivit ziardecluj.ro.

Într-un final, poliţiştii au reușit să îl imobilizeze pe militar, au chemat întăriri și l-au dus la Poliția Municipală, ulterior fiind internat la Clinica de Psihiatrie.

Vasile Voicu a fost eliberat la scurt timp și detașat la o unitate militară din Constanța.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *