Tag Archives: tigari scumpe

VESTE PROASTA! LEGEA care va afecta portofelele a milioane de români intră în vigoare de la 1 septembrie

Veste soc pentru milioane de romani dupa ce Ministrul Finantelor a luat o decizie la care nimeni nu se astepta. Vestea va afecta portofelele a cateva milioane de romani. Oficialii institutiei au negociat cu marii jucatori din industria de tutun un calendar de majorare a accizei cu cate 2% pe an pana in 2022. Astfel, tigarile se scumpesc de la 1 septembrie cu 10 bani, asta dupa ce Ministerul Finantelor va creste acciza la tutun cu 1%. Acciza totala la tigarete creste cu 1% de la 1 septembrie 2016 si cu cate 2% pe an pana in 2022, incepand cu anul viitor. Declaratia a fost facuta pentru Capital de Ionut Misa, secretar de stat din cadrul minsiterului de Finante. La alte produse din tutun precum tigarile incalzite tutun fin destinat rularii de tigarete, alte tutunuri de fumat, acciza creste cu 2% de la 1 ianuarie 2018, urmand ca majorarea sa se mentina pana in 2022 inclusiv. Structura accizei, in schimb, ramane la fel, iar acciza minima ramane 97% din acciza totala, citeaza teotrandafir.com Modificarile se vor face in Parlament prin amendarea OUG 3/2017, aflata acum la Comisia de Buget Finante a Camerei Deputatilor, in faza de raport. De asemenea. modificarile sunt cuprinse in Raportul de Convergenta aprobat vineri de Guvern si care va fi trimis Comisiei Europene. VEZI SI: Un om puternic! Era calm după ce-și pierduse soția și fiul într-un grav accident rutier! – VIDEO SOCANT Producatorii de tigarete nu au fost luati prin surprindere „Era de asteptat o crestere a accizei totale, dat fiind faptul ca nu a fost inflatie in 2016 si ca, de la 1 aprilie, a scazut componenta specifica. Dupa publicarea in Monitorul Oficial, fiecare producator isi va anuta noile preturi, urmand procedura legala”, a declarat, pentru Capital, Gilda Lazar, director de comunicare al JTI Romania. (Preluat …

Citeste tot articolul

LEGEA ANTI-FUMAT: Unde NU vom mai avea voie să ne aprindem țigări

Un proiect de lege care intezice fumatul în spaţiile instituţiilor publice centrale şi locale, ale unităţilor de invătământ, precum şi în unităţile sanitare se află în dezbaterea Camerei Deputaţilor. Proiectul a fost adoptat de Senat şi se află, în prezent, la comisiile din Cameră, unde a primit undă verde cu mai multe amendamente. Printre acestea şi prevederea că fumatul este interzis „în spaţiile închise de la locurile de muncă”. Proiectul de lege, iniţiat de 21 de deputaţi şi senatori PSD, a fost adoptat de Senat în martie 2015. Guvernul a avizat de  favorabil propunerea legislativă, iar acum aceasta  se află  pe agenda Camerei Deputaţilor. În forma adoptată de Senat, se prevede că se intezice fumatul în spaţiile autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, ale instituţiilor şi unităţilor de invătământ, precum şi în unităţile sanitare de stat şi private. Trimisă la Camera Deputaţilor, iniţiativa legislativă a primit avize faborabile de la trei comisii de specialitate – Comisia Juridică, Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului şi Comisia pentru industrii si servicii.  Ultima comisie a adoptat mai multe amendamente, prin care se interzice complet fumatul în orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, în spaţiile închise de la locurile de muncă, în spaţiile amenajate pentru copii, în unităţile şi instituţiile de învăţământ şi medicale, şi pe cale de consecinţă s-au modificat definiţiile şi s-au înăsprit amenzile. Principalele amendamente adoptate de Comisia pentru industrii si servicii: „Prezenta lege stabileşte unele măsuri privind prevenirea şi combaterea consumului produselor din tutun, prin interzicerea completă a fumatului în toate spaţiile publice închise, în spaţiile închise de la locurile de muncă şi în spaţiile de joacă pentru copii, prin inscripţionarea pachetelor cu produse din tutun, prin desfăşurarea de campanii de informare şi educare a populaţiei, informarea consumatorilor cu privire la produsele din tutun pe care urmează să le …

Citeste tot articolul