Tabara MEDIEVALA pentru copii

În această vară se va desfăşura cea de a aVI-a ediţie a “Taberei Medievale pentru copii”, în Ţara Bârsei, la graniţa dintre Transilvania şi Valahia. Într-o lume secularizată şi tot mai grăbită, această tabără tematică este un prilej pentru copii să descopere valorile cavalerismului medieval, transpunându-se în lumea poveştilor, atât de familiară vârstei lor. Participanţii vor avea parte de ateliere (de pictură şi heraldică, de spadă medievală, de tir cu arcul, de improvizaţie şi teatru medieval, etc), povestiri, jocuri interactive şi drumeţii.

“Într-un timp în care oamenii sunt tot mai grăbiţi, am simţit nevoia unei schimbări. O schimbare de aer şi de timp ne-ar face tuturor bine, dar mai ales copiilor noştri. Ei vor vedea că se poate trăi şi altfel. Fără calculator sau televizor şi fără supermarketuri. Fără străzi aglomerate si poluate, într-un loc în inima munţilor, un loc în care zgomotul claxoanelor e înlocuit de imaginea flamurilor medievale, de foşnetul copacilor, de voia bună şi de spiritul drept. Vom deschide pentru copii o poartă către alte timpuri, când existau idealuri înalte si eroi adevăraţi. Aspiranţii cavaleri şi tinerele domniţe vor fi înconjuraţi de decoruri medievale şi vor primi costume corespunzatoare perioadei. Domniţele vor purta rochii, iar cavalerii vor avea tunici şi scuturi cu însemne heraldice”, susţin organizatorii taberei.

Ediţia a VI-a a “Taberei medievale pentru copii” se va desfăşura în perioada iulie-septembrie, în serii de câte o săptămână. Prima serie va începe pe 6 iulie. Mai multe detalii privin înscrierea, aici.

Tabăra este dedicată copiilor şi adolescenţilor cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani. Pe parcursul desfășurării activităților, participanţii sunt împărțiți în grupe de copii cu vârste foarte apropiate. Costul de participare pentru fiecare copil este de 1.550 lei. Sursa: FrontPress.ro

3 1 2

LASA UN COMENTARIU