Tabara de 100 de TIGANI, desfiintata de jandarmi pe Coasta de Azur: „Aratau ca niste TERORISTI, nu lipseau decat TANCURILE” – TIGANII s-au REVOLTAT

O tabara, unde traiau de 3 ani 100 de romi, in apropiere de portul din Antibes, situat pe malul Marii Mediterane, a fost evacuata miercuri cu ajutorul Crucii Rosii si a peste o suta de jandarmi, relateaza Europe 1.

Evacuarea, ceruta de primarie, a intervenit dupa trei decizii judecatoresti vizand aceasta tabara insalubra, potrivit prefecturii, care a indicat ca o familie cu copii la scoala a fost relocata.

Avertizati de afise inca de luni, jumatate din familii a parasit tabara inainte de sosirea fortelor de ordine. Voluntari ai organizatiei neguvernamentale Amnesty International si ai unei asociatii de aparare a drepturilor romilor Prales a denuntat „disproportia” fortelor de ordine desfasurate „demna de o operatiune antiterorista”.

„Nu lipseau decat tancurile”, declara Viorel Costache, presedintele asociatiei de aparare a drepturilor romilor Prales potrivit caruia „erau aproximativ 100 de persoane, intre care un sfert copii, in principal romi, dar, de asemenea, polonezi, lituanieni, bulgari”.

Toti se instalasera intr-o parcare, fara apa curenta, toalete, sub o linie de cale ferata. Cei mai multi ocupau rulote uzate, oferite de proprietarii de camping, dupa ce romii au venit aici pentru a ajuta la curatarea zonei in urma inundatiilor devastatoare din 2015.

Cathy Lipszyc, de la Amnesty, a spus ca ea si colegii ei au incercat sa obtina o mica amanare a termenului de evacuare, pentru ca si cei din tabara sa poata sarbatori Pastele aici nu pe trotuar. Ea a preciz ca cei mai multi dintre evacuati nu stiu unde sa mearga, dandu-i ca exemplu pe Lucian Jegu, 21 de an, originar din Bucuresti, si pe sotia sa insarcinata Ionela-Fiorentina, care se aflau in aceasta tabara de sase luni si traiau din castiguri nesemnificative nedeclarate si cersit. (sursa)

VEZI SI: TIGANII au facut GREVA FOAMEI: NU cer locuri de munca ci CONDITII mai bune de trai

VEZI SI: Franta se opune intrarii Romaniei in spatiul Schengen din cauza tiganilor pusi pe rele

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.