“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATISTIRI

Tabara de 100 de TIGANI, desfiintata de jandarmi pe Coasta de Azur: “Aratau ca niste TERORISTI, nu lipseau decat TANCURILE” – TIGANII s-au REVOLTAT

61877530

O tabara, unde traiau de 3 ani 100 de romi, in apropiere de portul din Antibes, situat pe malul Marii Mediterane, a fost evacuata miercuri cu ajutorul Crucii Rosii si a peste o suta de jandarmi, relateaza Europe 1.

Evacuarea, ceruta de primarie, a intervenit dupa trei decizii judecatoresti vizand aceasta tabara insalubra, potrivit prefecturii, care a indicat ca o familie cu copii la scoala a fost relocata.

Avertizati de afise inca de luni, jumatate din familii a parasit tabara inainte de sosirea fortelor de ordine. Voluntari ai organizatiei neguvernamentale Amnesty International si ai unei asociatii de aparare a drepturilor romilor Prales a denuntat “disproportia” fortelor de ordine desfasurate “demna de o operatiune antiterorista”.

“Nu lipseau decat tancurile”, declara Viorel Costache, presedintele asociatiei de aparare a drepturilor romilor Prales potrivit caruia “erau aproximativ 100 de persoane, intre care un sfert copii, in principal romi, dar, de asemenea, polonezi, lituanieni, bulgari”.

Toti se instalasera intr-o parcare, fara apa curenta, toalete, sub o linie de cale ferata. Cei mai multi ocupau rulote uzate, oferite de proprietarii de camping, dupa ce romii au venit aici pentru a ajuta la curatarea zonei in urma inundatiilor devastatoare din 2015.

Cathy Lipszyc, de la Amnesty, a spus ca ea si colegii ei au incercat sa obtina o mica amanare a termenului de evacuare, pentru ca si cei din tabara sa poata sarbatori Pastele aici nu pe trotuar. Ea a preciz ca cei mai multi dintre evacuati nu stiu unde sa mearga, dandu-i ca exemplu pe Lucian Jegu, 21 de an, originar din Bucuresti, si pe sotia sa insarcinata Ionela-Fiorentina, care se aflau in aceasta tabara de sase luni si traiau din castiguri nesemnificative nedeclarate si cersit. (sursa)

VEZI SI: TIGANII au facut GREVA FOAMEI: NU cer locuri de munca ci CONDITII mai bune de trai

VEZI SI: Franta se opune intrarii Romaniei in spatiul Schengen din cauza tiganilor pusi pe rele

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.