fbpx
FOCUS 14NOUTATI

Sute de NEO-NAZISTI arestati in Germania. Shaormerii si magazine ale arabilor au fost ATACATE – VIDEO

nazisti-599x300

In jur de 250 de neonazisti au fost arestati de politisti, luni, in Lepzig, dupa ce au dat foc mai multor masini. „Huliganii”, asa cum sunt numiti de presa germana, au atacat apoi mai multe magazine detinute de arabi.

In Leipzig s-au adunat, luni seara, la chemarea a doua organizatii anti-islamice, Pegida si Legida, mai multe mii de manifestanti, pentru a protesta fata de evenimentele de la Koln, in care au fost agresate sexual sute de femei. Acestora s-au alaturat si peste 250 de „huligani”, care au atacat magazinele detinute de imigranti, scrie Der Spiegel.

‘Expulzati-i!’, ‘Rezistam’ si ‘Merkel trebuie sa plece’ — au scandat militantii Pegida si Legida, separati de contra-manifestanti de un impresionant dispozitiv de politie.

Ralf Jager, ministrul de interne al landului Renania de Nord-Westfalia, a declarat luni ca agresiunile din Koln au fost comise ‘aproape exclusiv’ de imigranti, in special din Maghreb si din alte tari arabe.

„Printre suspecti exista de asemenea refugiati veniti in tara noastra anul trecut”, a spus el. Germania a inregistrat 1,1 milioane de solicitanti de azil in 2015. 14 dintre cei 19 suspecti identificati sunt originari din Maroc si Algeria, a adaugat el.

In total, aproape o mie de persoane s-au adunat in noaptea de Anul Nou in fata garii din Koln, a explicat Jager. In acea noapte au avut loc ciocniri si au fost comise agresiuni sexuale, inainte ca locul sa fie evacuat, ceea ce nu a impiedicat producerea de noi violente.

Ministrul si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu ‘pericolul’ de a-i ‘stigmatiza’ pe straini dupa aceste evenimente: „Este ceea ce fac profitorii extremei drepte”.

Exista o ingrijorare tot mai mare, dupa ce in noaptea de duminica spre luni au avut loc agresiuni rasiste care au vizat pakistanezi, africani si sirieni. Aceste ‘atacuri rasiste’ par sa fi fost organizate pe retelele de socializare, potrivit politiei din Koln. Presa locala a vorbit despre o actiune de razbunare.

„Privesc cu mare ingrijorare aceste evolutii, ceea ce se intampla cu ura extremei drepte”, a comentat Jager.

El a catalogat drept ‘inacceptabile’ esecurile politiei, insa a dezmintit ca a existat dorinta de a ‘ascunde’ faptele, vorbind despre erori de comunicare si promitand ‘o prezenta sporita a politiei si o mai mare supraveghere video’.

In Suedia, politia a recunoscut luni ca nu a facut publice informatii privind zeci de agresiuni sexuale atribuite unor straini la editiile din 2014 si 2015 ale ‘We Are Sthlm’, festival care are loc in Suedia in august si care se prezinta drept cel mai mare festival din Europa pentru adolescenti.

VEZI SI: JIHADUL SEXUAL ȘI CADAVRUL LOGICII PROGRESISTE

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.