NATIONALSTIRI

Sute de mii de TIGANI din Romania sărbătoresc Ziua Internațională a “Romilor” prin spectacol de obiceiuri și dansuri tradiționale

tigani cutit

Peste 300 de tigani sunt așteptați, sâmbătă, la sala festivă a fabricii Carbochim din Cluj-Napoca să sărbătorească 8 aprilie, Ziua Internațională a Romilor. Programul începe la ora 14 cu o prelegere despre semnificațiile acestei zile, urmată de un spectacol artistic cu obiceiuri și tradiții tiganesti, cu dansuri tradiționale. De asemenea, la eveniment vor cânta și diverși soliști.

Ziua Internaţională a Romilor se sărbătoreşte în fiecare an la începutul lunii aprilie, în data de 8 aprilie. Ideea de a marca o astfel de zi a luat naştere la Londra, in 1971, la primul congres internaţional al tiganilor.

Scopul unei astfel de zile este acela de a atrage atenţia societăţii asupra problemelor cu care se confruntă romii. Ea a devenit, de asemenea, ziua memoriei tiganilor “omorîţi” de nazişti în timpul Războiului al doilea Mondial.

Pe 8 aprilie, în toate ţările lumii au loc seminarii, festivaluri sau acţiuni umanitare.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.