Sute de mii de TIGANI din Romania sărbătoresc Ziua Internațională a „Romilor” prin spectacol de obiceiuri și dansuri tradiționale

Peste 300 de tigani sunt așteptați, sâmbătă, la sala festivă a fabricii Carbochim din Cluj-Napoca să sărbătorească 8 aprilie, Ziua Internațională a Romilor. Programul începe la ora 14 cu o prelegere despre semnificațiile acestei zile, urmată de un spectacol artistic cu obiceiuri și tradiții tiganesti, cu dansuri tradiționale. De asemenea, la eveniment vor cânta și diverși soliști.

Ziua Internaţională a Romilor se sărbătoreşte în fiecare an la începutul lunii aprilie, în data de 8 aprilie. Ideea de a marca o astfel de zi a luat naştere la Londra, in 1971, la primul congres internaţional al tiganilor.

Scopul unei astfel de zile este acela de a atrage atenţia societăţii asupra problemelor cu care se confruntă romii. Ea a devenit, de asemenea, ziua memoriei tiganilor „omorîţi” de nazişti în timpul Războiului al doilea Mondial.

Citiți și:  „D-ăștia bat la bax”/Bebino zice că nu-i interlop, ci un bun sportiv și-i amenință pe frații Nebunu

Pe 8 aprilie, în toate ţările lumii au loc seminarii, festivaluri sau acţiuni umanitare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.