Sute de italieni au cerut eliberarea a doi marinari acuzati ca au ucis doi pescari indieni

Sute de naţionalişti, membri ai organizaţiei Casa Pound, au manifestat în faţa ambasadei Indiei şi au cerut eliberarea a doi militari italieni judecaţi în statul asiatic şi care cel mai probabil vor fi condamnaţi la închisoare. Militarii sunt acuzaţi că au ucis intenţionat nişte pescari indieni în timp ce se aflau într-o misiune de combatere a pirateriei. Incidentul s-a produs în timp ce aceştia asigurau securitatea unui petrolier italian în largul coastei de sud-vest a Indiei, la 15 februarie 2012.

45059_BnHover

Italia i-a predat în primăvara anului 2013 Indiei pe Salvatore Latorre şi Massimiliano Girone, aceştia fiind acuzaţi de uciderea unor pescari care au fost confundaţi cu nişte piraţi. Roma declară că această decizie a fost luată după ce India a oferit „garanţii suficiente” că se vor respecta drepturile acuzaţilor. Anterior, autorităţile italiene au refuzat să-i predea pe marinari, declarând că infracţiunea de care sunt acuzaţi s-a produs în ape neutre şi trebuie să se examineze de tribunalul internaţional.

Citiți și:  Proteste VIOLENTE. Oamenii au strigat în stradă că vor să muncească și le e foame. Au inceput jafurile

Acest scandal a dus şi la demisia fostului ministru italian de externe, Giulio Terzi, care s-a declarat solidar cu marinarii. Sursa: FrontPress.ro

3

0

1

2

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile