POLITICA

Suspendaţi-l urgent pe Klaus Iohannis!

kkll

Îndemnul acesta nu are nici o legătură cu bătălia politică. Acum, suspendarea lui Klaus Iohannis este o problemă ce ţine strict de interesul naţional, căci, preocupat fiind doar de campania sa electorală din acest an, Iohannis a demonstrat în ultima vreme că este dispus să sacrifice orice pentru al doilea mandat la Cotroceni. Or, România deja deţine preşedinţia rotativă a UE, eveniment pe care şeful statului (cum îi place să fie numit) nu numai că-l ignoră, ci chiar îl boicotează prin refuzul de a numi miniştrii în două posturi cheie, urmărind doar să saboteze activitatea guvernului, fără să ţină seama de consecinţe!

Klaus Iohannis trebuie suspendat imediat din funcţie şi trimis la „garajul BMW” pe care, probabil, i-l va pune la dispoziţie vechiul său prieten. 30 de zile fără Klaus Iohannis la Cotroceni ar putea reprezenta, pe de o parte, oportunitatea ca guvernul să-şi vadă liniştit de treabă fără atacurile permanente la adresa executivului, pe de altă parte, oportunitatea ca Parlamentul să reuşească să finalizeze legile justiţiei ce ar pune capăt abuzurilor uriaşe despre care presa vorbeşte în fiecare zi şi, nu în ultimul rînd, pentru a-i arăta lui Klaus Iohannis că nu este pe moşia FDGR pentru a face tot ce-i trece prin cap, ci deţine funcţia supremă în stat, pe care, din păcate, a subordonat-o propriilor sale interese! Timp de 30 de zile, România şi-ar putea găsi liniştea de care n-a mai avut parte de cînd Iohannis şi-a dorit „Guvernul Meu”, adică de la începutul acestui mandat.

Există o singură condiţie de care trebuie să ţină cont alianţa PSD-ALDE în aceste 30 de zile în care Iohannis ar fi suspendat: să nu se joace cu focul, adică să readucă în discuţie ordonanţa pentru amnistie şi graţiere! Cei din alianţă au destule lucruri de făcut pînă să aducă iarăşi haosul în stradă, mai ales că această temă ar putea fi singura care i-ar sufla în pînze lui Iohannis în vederea alegerilor prezidenţiale din toamnă! Au o mulţime de legi pe care trebuie să le pună în vigoare, astfel încît să poată demonstra tuturor cît rău a făcut Iohannis în aceşti ani în care a fost preocupat doar de Carmen şi de un nou mandat de preşedinte.

KLAUS IOHANNIS – URMAŞUL CU ACTE AL LUI TRAIAN BĂSESCU
Mai publicăm o dată coperta ziarului CANCAN din 31 iulie 2007, unde citim titlul scris cu litere mari: „KLAUS IOHANNIS – PREGĂTIT DE BĂSESCU PENTRU COTROCENI”. Vă reamintesc că în 2014, după ce Traian Băsescu şi-a încheiat al doilea mandat, chiar Klaus Iohannis a devenit Preşedintele României. Adică s-a împlinit previziunea celor de la CANCAN!

Nu vi se pare ciudat că un ziar specializat în chiloţăreală, în divorţuri şi amantlîcuri a „ghicit” în 2007 exact ce avea să se întîmple în 2014? Nici un analist politic, nici un institut de sondaje, nici un moderator şi nici măcar o fătucă n-au reuşit să anticipeze ceea ce, cu şapte ani înainte de alegerile din 2014, scria cu litere de-o şchioapă un ziar de cancan!

Iar culmea absurdului este că nici acum, după încă patru ani, „coincidenţa” aceasta nu ne face să ne punem întrebări pentru a afla dacă titlul din „Cancan” a fost „ghicit” sau dacă nu cumva acesta aducea în spaţiul public un scenariu pus la cale în anumite laboratoare pentru a-i verifica impactul.

Noi am mai publicat o dată această poză, adăugînd şi informaţiile furnizate de jurnalistul Marius Albin Marinescu din Sibiu, conform cărora „Clubul Economic German” decisese exact în anul 2007 să-l susţină pe Klaus Iohannis pentru Preşedinţia României (https://www.cotidianul.ro/de-ce-nu-a-candidat-iohannis-in-2009/), stabilindu-i chiar sloganul electoral: „Pentru ca România să arate ca Sibiul”! Aveţi în acest articol toate elementele care v-ar interesa, în eventualitatea că vreunul dintre cititori sau dintre colegii din presă ar mai vrea să afle cum a ajuns Klaus Iohannis preşedintele României, despre care încă se crede că a fost scos din bască de Crin Antonescu doar cu cîteva luni înainte de alegerile din 2014.

Se ştie că memoria populară este scurtă şi nu face conexiuni, dar analiştii politici, în special, şi jurnaliştii, în general, n-au nici o scuză că au ignorat informaţia publicată de Cancan în iulie 2007, din moment ce se întreabă şi azi de ce Klaus Iohannis a preluat o mare parte dintre „oamenii lui Traian Băsescu”, nu numai în interiorul PNL, partid care l-a susţinut în 2014 şi-l propune acum pentru un nou mandat, ci chiar la Palatul Cotroceni!

Cei care îşi amintesc anii din urmă, ştiu că atît USL (alianţa PSD-PNL), cît şi alinţa PSD-ALDE au promis în campania electorală că vor pune capăt „regimului Traian Băsescu”. După cum s-a văzut, faptul că fostul preşedinte şi-a încheiat mandatele nu a dus automat şi la înlăturarea regimului pe care l-a creat, toate abuzurile Sistemului şi ale Binomului fiind duse mai departe de „regimul Iohannis”, cel despre care încă din 2007 se spunea că este „pregătit” chiar de Traian Băsescu.

Dacă îi vor asculta orbeşte pe cei care le suflă în ureche că suspendarea lui Iohannis l-ar avantaja în viitoarea campanie, cei din PSD-ALDE pot să-şi facă bagajele şi să plece în opoziţie, pentru că ar demonstra că şi ei sînt preocupaţi doar de alegeri, abandonînd, la rîndul lor, interesul general al societăţii!

Deci: suspendaţi-l urgent pe Klaus Iohannis! Şi fără ordonanţa de graţiere şi amnistie! S-ar putea ca, după luna de suspendare, să înţeleagă şi Klaus Iohannis că este dator poporului român măcar pentru benzina consumată săptămînal pe drumul spre Sibiu, unde îl aşteaptă singurul cetăţean al României pe care catadicseşte să-l respecte şi să-l iubească! – Autor – Ion SPANU

P.S. Serviciile care formează „Sistemul” îl au pregătit şi pe succesorul lui Klaus Iohannis. Numele lui nu este Dacian Cioloş, cum se spune prin tîrg, ci ION AUREL POP, actualul preşedinte al Academiei Române! La fel ca în 2014, acesta îşi va anunţa oficial candidatura cu doar cîteva luni înainte de scrutinul pentru Cotroceni. Sînt mulţi cei care „lucrează” la varianta aceasta! Nu este o premoniţie a Mamei Omida, ci rezultatul analizei informaţiilor deja sugerate în spaţiul public, asupra cărora vom reveni.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.