SURSE Vlad Voiculescu s-a răzgândit! Vrea să modifice din nou ordinul privind înmormântărilor mortilor de COVID

Ordinul care schimba regulile inmormantarilor morților de COVID se modifică din nou. Surse susțin că autoritățile au omis să specifice ca și apărținătorii îi vor putea vizita pe cei în stare grava aflați internați în secțiile ATI.

Surse din cadrul Ministerului Sănătăţii au transmis că ministrul Vlad Voiculescu s-ar fi răzgândit şi îşi doreşte să modifice din nou ordinul privind ceremoniile funerare, în senul în care să adauge o prevedere care să permită aparţinătorilor să meară pe secţiile de ATI pentru a-şi vizita rudele internate acolo.

Ministrul Vlad Voiculescu a semnat astăzi ordinul care schimba regulile înmormântărilor morților de COVID. Documentul prevede clar că de acum înainte, cei decedaţi de coronavirus vor fi îmbrăcaţi înainte de a fi îngropaţi. Totodată, bolnavii de COVID vor putea fi vizitaţi în spital de un preot.

Aşadar, regulile privind înmormântarea românilor răpuşi de COVID-19 se vor schimba.

Familiile îşi vor putea îngropa apropiaţii după canoanele fiecărui cult. Ministrul Sănătăţii a anunţat că va semna documentul care se afla pe masa lui de o lună.

În plus, bolnavii de COVID internaţi vor putea chema preotul la spital pentru rugăciune. Dupa ce a fost „luminat” de reporterii Antena 3, Vlad Voiculescu a promis că va schimba ordinul absurd pe care nici macar nu îl citise.

Sursa: antena3.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!