SURSE Se pregateste „EXECUTIA” lui Liviu Vasilescu la șefia Poliției Române. CINE ar urma sa-i ia locul

Chestorul Liviu Vasilescu are zilele numărate în fruntea Poliției Române, după ce a recunoscut că s-a întâlnit cu reprezentanții clanului Duduianu, în Biserică. După acest episod, oamenii și-au pierdut încrederea în polițiști și doar înlocuirea șefului Poliției Române ar putea să mai spele puțin imaginea IGPR-ului.

Cel mai probabil, după ce s-a aflat că s-a întâlnit cu Duduienii în miez de noapte, Liviu Vasilescu ar urma să se pensioneze, el având vârsta necesară.

Conform surselor Bugetul.ro, pentru prima dată în istorie, Poliția Română ar putea fi condusă de o femeie. De altfel, doar o schimbare radicală ar putea să spele imaginea instituției.

Potrivit informațiilor noastre, chestorul Carmen Camelia Țuicu, în prezent ajunct al IGPR, ar urma să devină șefă a Poliției Române.

Țuicu a ajuns în funcția de adjunct al inspectorului general al Poliției Române în anul 2016, în perioada în care actualul număr 2 din MAI, chestorul Bogdan Despescu, era la șefia IGPR.

Cine e Carmen Camelia Țuicu
Carmen Camelia Țuicu este născută în data de 28 mai 1971, în Aiud, Județul Alba. Până să ajungă în funcția de adjunct al IGPR, Carmen Țuicu a fost director al Direcției Financiare din IGPR.

Țuicu a fost avansată de la gradul de gradul de comisar-şef de poliţie la gradul profesional de chestor de poliţie, prin decret semnat de actualul președinte al României, Klaus Iohannis, în anul 2015.

Școlită și în SUA
În anul 2017, Carmen Țuicu a urmat un curs pentru politici si dezvoltare la nivel executiv – „AntiCorruption and Model Law Forum”, la ILEA (International Law Enforcement Academy) Roswell, S.U.A.

Liviu Vasilescu a recunoscut că s-a întâlnit cu liderii clanului Duduianu
Chestorul Liviu Vasilescu a recunoscut, joi, că s-a întâlnit cu liderii clanului Duduianu, în biserică, după apariația în spațiul public a unor imagini care dovedeau acest aspect.

„Încep prin a vă comunica faptul că a fost o operațiune oficială a poliției pentru a asigura prin toate mijloacele legale siguranța cetățeanului.

Această abordare atât de contestată a condus la un rezultat bun pentru că nu am avut alte victime. Pentru mine, sănătatea și liniștea locuitorilor Capitalei, la acel moment, au cântărit mai mult decât faptul că acțiunea mea ar putea fi interpretată greșit. Am făcut un demers care este absolut legal.

Noi, polițiștii, avem de-a face cu oameni certați cu legea. Primele arme sunt prevenirea, dialogul și nu direct pistolul. Nu am negociat și nu o să negociez niciodată siguranța cetățeanului și demnitatea polițistului”, a declarat Vasilescu.

Bugetul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *