“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ECONOMICNOUTATIPOLITICA

SURSE OFICIALE: Austria impune României și Bulgariei să primească migranți solicitanți de azil / Peste 100.000 de cereri în 2022

img 59

Austria impune anumite condiții pentru acceptarea intrării României și Bulgariei în spațiul Schengen, iar obligația de a primi migranți este un aspect major de preocupare și generează numeroase semne de întrebare.

În primul rând, nu se cunoaște exact numărul migranților, în special afgani și sirieni, pe care România ar urma să-i primească.

“În Austria au intrat 150.000 de migranți, majoritatea fiind afgani și sirieni. Probabil că aceștia vor fi trimiși către noi. Conform propunerii avansate de ministrul de Interne austriac, România și Bulgaria ar trebui să primească pe cei care au solicitat azil în Austria, nu pe toți, ci doar pe cei care au cerut azil. Conform regulamentelor europene, țara în care se află refugiatul este responsabilă pentru evaluarea cererii de azil. Nu cunoaștem numărul exact al celor pe care ar trebui să-i primim. La începutul lui 2022, erau peste 100.000 de cereri de azil. Austria se află printre primele cinci țări care înregistrează o creștere semnificativă a cererilor de azil”, a explicat analistul politic extern Ștefan Popescu într-o discuție cu Marius Tucă.

În al doilea rând, adaugă Popescu, nu este clar cine va suporta costurile pentru migranți sau dacă vor apărea probleme de securitate.

“Am înțeles că România ar trebui să-i primească pe cei care au depus deja o cerere de azil. Politica de acordare a azilului nu este uniformă în Uniunea Europeană, constituind una dintre marile probleme. Există anumite criterii minime privind politica de azil, dar fiecare țară își stabilește propriile criterii în mod suveran. Acestea pot fi supuse negocierilor. Austria a pus condițiile pe masă și acum mingea este în terenul nostru. Nu avem informații despre cine va suporta costurile pentru acești migranți sau dacă vor exista probleme de securitate”, a adăugat analistul Ștefan Popescu.

Aceste discuții vin în contextul în care ministrul de Interne austriac, Gerhard Karner, a declarat că a prezentat Comisiei Europene “condiții clare” pentru a consimți la acceptarea României și Bulgariei în cadrul “Air Schengen”. Karner solicită intensificarea controalelor la frontierele terestre și transferul către România și Bulgaria a solicitanților de azil, în special afgani și sirieni.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.