SURSE: Lovitura TOTALA pentru Ludovic Orban: Acum este totul clar

În ultimele zile s-au purtat mai multe discuții între PNL, USR-PLUS și UDMR cu privire la propunerile pentru premier, dar și pentru formarea unei majorități în noul Parlament. Recent, fostul premier, Ludovic Orban a spus că ar vrea să-și reia locul la Palatul Victoria pentru a debloca negocierile. USR-PLUS a postat pe pagina oficială de Facebook un mesaj cu privire la persoanele propuse pentru funcția de premier al României.

Mai precis, USR-PLUS a spus clar și răspicat că nu îl va accepta pe Ludovic Orban pentru funcția de premier pentru că nu ar răspunde așteptărilor electoratului centru-dreapta care își dorește un nou început.

”Considerăm că un eventual nou guvern condus de Ludovic Orban, având în vedere demisia din funcția de premier și neîndeplinirea angajamentelor luate față de USR PLUS, nu răspunde așteptărilor electoratului de centru-dreapta care iși dorește un nou început și o guvernare cu mandat reformist”, a transmis USR-PLUS pe Facebook.

Cine sunt persoanele acceptate de USR-PLUS
Alianța a mai notat în mesajul postat pe pagina de Facebook că susțin ambele propuneri de premier atât cea din partea USR-PLUS, în persoana lui Dacian Cioloș, cât și cea din partea PNL, în persoana ministrului Finanțelor Publice, Florin Cîțu.

„USR PLUS își exprimă dorința și disponibilitatea de a continua discuțiile asupra structurii și programului unei guvernări pe baza unei majorități alături de PNL și UDMR. Ambele variante de premier propuse de partide la consultările cu Președintele României, Dacian Cioloș din partea USR PLUS și Florin Cîțu din partea PNL, au susținere din partea noastră.”, spune USR.

Se presupunea că Florin Cîțu s-a retras
Surse politice au declarat că varianta de premier a PNL în persoana lui Florin Cîţu nu a fost retrasă şi nu s-a discutat ca acesta să se retragă.

Sursele politice au mai precizat că preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, în cadrul întâlnirii de marţi cu liderii USR-PLUS, a prezentat o „variantă flexibilă pentru reluarea negocierilor pentru coaliţia de guvernare, respectiv aplicarea sistemului D’Hondt de ‘trageri’, în care PNL este cel care face prima opţiune”. Aceleaşi surse susţin că în discuţiile de sâmbătă şi de duminică liderii USR-PLUS au enunţat explicit varianta preluării de către Ludovic Orban a funcţiei de premier, iar UDMR şi-a exprimat acordul de principiu.

„Practic, în urma discuţiilor de astăzi USR-PLUS trebuie să-şi exprime acordul cu formula propusă chiar de USR-PLUS, respectiv ceea ce a propus iniţial în discuţiile din week-end. Aplicând această soluţie, PNL va putea desemna premierul şi va avea a doua opţiune pentru conducerea celor Camere ale Parlamentului. Decizia asupra persoanelor care ocupă aceste poziţii aparţine PNL. Această formulă nu este supusă altor negocieri şi este condiţia pentru continuarea discuţiilor pe celelalte paliere”, afirmă sursele citate.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.