SURSE Fotografia de la arestarea lui Cîțu în SUA e FAKE ?!

SURSE Fotografia de la arestarea lui Cîțu în SUA e FAKE! Premierul va ieși să demonteze falsul.
Știrea inițială:
Autoritățile americane au pus la dispoziția Aleph News și Mediafax fotografia („mug shot”) din momentul arestării lui Florin Cîțu pe teritoriul SUA.
Documentul din dosarul penal arată că lui Florin Cîțu i s-a alocat la arestare numărul 23665.

Autoritățile susțin că l-au ținut pe Florin Vasile Cîțu în Penitenciarul din Story County, după ce acesta a fost prins de Poliție, pe 3 decembrie 2000, „conducând sub influență”, la volanul mașinii Ford Probe roșie și după ce a fost luat în custodia SUA.
Autoritățile SUA susțin că amprentele lui Florin Cîțu din dosar nu sunt informații publice, ci doar documentul care-l prezintă pe acesta arestat.
În alt răspuns obținut de Aleph News și Agenția Mediafax, alte autorități americane arată că cel de-al 2-lea dosar civil al lui Florin Cîțu, privind datoria neplătită de peste 6.698,73 de dolari de pe cardul de credit deschis la Maryland National Bank, NA a fost respins de judecător „după ce domnul Cîțu nu a putut fi localizat pentru a primi notificarea procesului”.
Aleph News și Agenția Mediafax au obținut fotografia din dosarul penal al premierului Florin Vasile Cîțu, așa cum ea a fost pusă la dispoziție de către autoritățile americane, și prezintă publicului acest portret, așa cum se regăsește în documentele aflate în dosar și a fost transmis de autorități.

Autoritățile americane au pus la dispoziția Aleph News și Mediafax fotografia de la momentul arestării (luarea în custodie) lui Florin Cîțu pe teritoriul SUA.

Funcționarul guvernamental american arată în răspuns că amprentele lui Florin Cîțu din dosar nu sunt informații publice, astfel că a pus la dispoziție doar imaginea de la momentul arestării premierului Cîțu pe teritoriul SUA.

Așa numitul „mug shot” este un portret fotografic al unei persoane, de la umeri în sus, realizat de structurile judiciare ale SUA, de obicei, după arestarea unei persoane și preluarea acesteia în custodie.

Aceste fotografii/ imagini sunt documente guvernamentale federale publice în baza FOIA (Freedom of Information Act), iar prezentarea publică a portretelor arestaților nu poate fi interpretată ca o încălcare a vieții private a unei persoane sau a confidențialității unui dosar, având în vedere accesul public legal la informațiile guvernamentale, avertizarea publicului în ceea ce privește persoanele care au săvârșit infracțiuni și realizarea actului de justiție, transparent, în serviciul public.

Documentul pus la dispoziția Aleph News și Mediafax îl înfățișează pe Florin Cîțu (28 de ani, la acea vreme), purtând ochelari și îmbrăcat într-un tricou alb, cu spatele la perete, având numărul de caz: 23665. Nume: Florin Vasile Cîțu. Sex: Bărbat. Rasă: Alb. Înălțime: 1,73 m. Greutate:70,3 kg.

Funcționarul SUA susține în răspuns că Florin Vasile Cîțu a fost ținut în Penitenciarul din Story County, așa cum reiese din bazele de date ale autorităților americane și din documentele puse la dispoziție de autoritățile judiciare americane și publicate deja de Aleph News și Mediafax.

O persoană care este luată în custodia SUA înseamnă că este arestată și este ținută în închisoare până când respectiva persoană poate fi judecată într-o instanță.

Florin Cîțu a fost arestat (luat în custodie) de către autoritățile americane pe 3 decembrie 2000, după ce la ora 2.08 noaptea, a fost prins pe Lincoln Way de pe Podul Squaw Creek, orașul Ames, din Comitatul Story, conducând un Ford Probe roșu, cu un Blood Alcohol Content de de 0.161, limita legală fiind de 0.08.

„Pe măsură ce mașina Probe călătorea spre est, el se deplasa în mod vizibil de pe-o parte pe alta a rutei de călătorie. Mașina Probe nu a menținut o viteză constantă (fluctua între 32 și 56 km/h). Inculpatul mirosea a băuturi alcoolice și a recunoscut că a băut. Inculpatul avea o ochii injectați și umezi. Inculpatul nu a putut face testul de sobrietate”, se arată în documentele puse la dispoziția Aleph News și Mediafax de către autoritățile judiciare americane.

În acea seară de 3 decembrie 2000, Florin Vasile Cîțu este acuzat oficial de infracțiunea de „conducere sub influență” (OWI) 1st (Serious Misdemeanor)/Delict grav, prin încălcarea Secțiunii 312J.2 litera 1a și 1b din Codul Penal al Iowa din 1999, este luat pentru 2 zile în custodia SUA, se stabilește o cauțiune de 1950 de dolari, iar ulterior procurorul Story County formulează oficial și acuzațiile, inculpându-l oficial pe Flori Cîțu.

Documentele arată că în perioada 27-28 decembrie 2000, după ce a fost trimis în judecată, Florin Cîțu nu se mai prezintă în fața judecătorului pentru că plecase în România pentru sărbătorile de Crăciun iar anul următor, în perioada 6-8 ianuarie 2001, revenit în SUA, Cîțu pledează nevinovat, se ia la trântă cu autoritățile americane, depunând solicitări ample, iar judecătorul Thomas R. Hronek îi pune în vedere acestuia că dacă nu apare la pretrail va emite un mandat de arestare pe numele său.

Ulterior, Centrul Comunitar din Des Moines/ Iowa confirmă că Florin Cîțu a urmat programul Drinking Drivers, împotriva alcoolului la volan, iar cu 3 zile înaintea condamării sale, Florin Cîțu își schimbă strategia în proces.

Pe 23 februarie 2001, Florin Cîțu se răzgândește și informează instanța că face un acord de recunoaștere a vinovăției. Cîțu este de acord inclusiv cu instalarea în mașină a unui dispozitiv anti – alcool, cu muncă neplătită în folosul comunității, cu trimiterea sa la un centru de corecție comunitar, cu cursuri împotriva alcoolului la volan, cu evaluare pe propria cheltuială și introducerea sa într-un program pentru „abuz de substanțe” în vederea educării. În plus, Cîțu acceptă amenda, acceptă încarcerarea 48 de ore, o taxă pentru Educație pentru Rezistența la Abuzul de Droguri și un program de evaluare împotriva abuzului de substanțe. Evaluarea abuzului este trimisă la instanța americană într-un plic „confidențial”.

Pe 26 februarie 2001, judecătorul Thomas R. Hronek îl condamnă pe Florin Cîțu la 2 zile de închisoare în Penitenciarul Story County, îi scade din pedeapsă perioada arestării inițiale de 2 zile, îi dă peste 1300 de dolari amendă, îi cere să contacteze autoritățile americane până pe 4 aprilie 2001 pentru executarea pedepsei și îi mai solicită să plătească masa și camera din penitenciar dacă este nevoie. Documentele puse la dispoziție de autoritățile judiciare americane nu arată că Florin Cîțu a formulat apel la condamnarea primită.

În alt răspuns obținut de Aleph News și Mediafax, alte autorități americane care l-au căutat pe Florin Cîțu în bazele de date arată următoarele:

„Prima infracțiune (ST vs Florin Citu) a implicat o acuzație de „operating a motor vehicle while intoxicated (OWI)”, prima infracțiune petrecându-se în Story County, la 3 decembrie 2000. Celălalt caz, tot din Story County, a fost inițiat pe 19 august 2008, dar a fost respins pe 24 februarie 2009, aparent după ce domnul Cîțu nu a putut fi localizat pentru a primi notificarea procesului”.

Documentele instanței americane, publicate Aleph News și Agenția Mediafax au dezvăluit că pe 21 iulie 2008, la 6 ani după plecarea din SUA, Florin Cîțu a fost dat în judecată de firma de recuperare creanțe, Clarke Jordan Financial LC, pentru o datorie neplătită de la un card de credit de 6.698,73 de dolari de la Maryland National Bank, NA.

Firma de recuperare creanțe i-a cerut lui Florin Cîțu, în procesul civil intentat, peste 9755,27 de dolari, a încercat timp 7 luni să-l localizeze pe Cîțu, a angajat chiar și un investigator pentru a-l localiza, și instanța din Story County a încercat să-l găsească pe Florin Cîțu, a acordat chiar și a 2-a prelungire de 3 luni în vederea notificării lui Florin Cîțu despre proces, iar pe 24 februarie 2009, judecătorul Steven Van Marel a respins temporar cazul pentru că nu a putut fi găsit și notificat pârâtul Florin Cîțu despre procesul civil. În perioada acelor evenimente din instanța americană, Florin Vasile Cîțu, actualul premier al României, era director Piețe Financiare la ING Bank România.

Sursa: comisarul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *