Surse din justiţie dau ca sigură condamnarea lui Voiculescu

voiculescu-proces-ica

Surse din justiţie:

,, Cât cere DNA-ul? 12 ani? 12 ani va lua Voiculescu. Cu lupii tineri nu e de glumit!”

Doi magistrați tineri vor relua marţii, de la zero, apelul lui Dan Voiculescu față de condamnarea la cinci ani de pușcărie.

Procurorii DNA insistă: vor ca acesta să facă 12 ani de închisoare

Procesul începe odată cu vacanța judecătorească. Voiculescu a fost matinal și s-a prezentat la Curtea de Apel înainte de ora 9.00, dar a plecat ulterior, după ce a băut o cafea.El este citat în calitate de „apelant/inculpat”, după ce instanţa inferioară, Tribunalul Bucureşti, l-a condamnat, pe 26 septembrie 2013, la cinci ani de închisoare.

Noul complet este format din doi judecători tineri, recunoscuți pentru fermitatea lor: Camelia Bogdan și Mihai Alexandru Mihalcea. Aceştia au luat locul judecătorilor Stan Mustaţă, judecat pentru fapte de corupţie, şi Florică Duţă, care a cerut brusc pensionarea, imediat după ce colegul său a fost arestat. Mustață este în arest din 29 aprilie, iar Duță este pensionat din 23 iunie.

Citiți și:  Au colaborat cu procurorii DIICOT!

Dosarul ICA a ajuns pe masa lui Mustaţă şi Duţă în ianuarie 2014 şi a fost amânat de mai multe ori din motive halucinante. Tergiversarea procesului a venit atât din partea avocaților, dar chiar și a lui Duță, care a preluat puncte de vedere ale apărătorilor. În dosarul lui Mustaţă, magistratul a fost înregistrat când discuta cu un complice din cazul ICA:

„Tu nu poți să-i faci la dosarul ăla vânt, să nu-l mai ai?”, iar răspunsul a venit prompt: „Păi, asta-i fac! ”. Magistratul nu excludea chiar şi să dea o soluţie în favoarea lui Voiculescu dacă primea „oferta” corectă: „Şi, bă, în caz de ceva…”, „Că e loc”.

Cine sunt lupii tineri

Noii membri ai completului, care vor judeca acest dosar, au promovat de curând de la Tribunalul București la Curtea de Apel. Camelia Bogdan a judecat, printre altele, dosarul de favorizare a lui Nicolae Popa, în care a fost condamnat Sorin Ovidiu Vîntu. Ea a încercat, în 2011, să judece cu celeritate acest dosar, dădea termene de câte o săptămână, și a demonstrat că doctorul de inimă a lui SOV de la Viena era, de fapt, ginecolog. Totul s-a întâmplat într-un moment cheie al procesului, în care SOV a cerut o amânare mai lungă. Potrivit CV-ului, Bogdan are o bogată expertiză în infracțiunile economice, în special în cele legate de spălarea banilor. Mihai-Alexandru Mihalcea a ajuns cunoscut în mass-media după ce a respins o cerere de eliberare a lui SOV, pe motiv că acesta „nu a făcut eforturi deosebite pe calea reeducării sale și nici nu a încercat să se remarce într-un mod deosebit”.

Citiți și:  BREAKING NEWS | Irina Tănase, chemata de procurorii DNA, la prima oră!

Surse din justiţie dau ca sigură condamnarea lui Voiculescu de către noii magistraţi care au preluat Dosarul ICA

,,Domne, ăştia tineri n-au mamă, n-au tată, cu ei nu merg ameninţările, poveştile. Mai rău îţi faci, că îi iriţi. Dosarul e beton. Cât cere DNA-ul? 12 ani? 12 ani va lua Voiculescu. Cu lupii tineri nu e de glumit!”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.