SURSE Cand va creste Guvernul PUNCTUL DE PENSIE

Premierul Florin Cîțu a anunțat procentele cu care vor crește alocațiile și punctul de pensie din 2021, dar și alte măsuri pe care le-a identificat pentru controlul iminentei crize economice care ne așteaptă.

Guvernul intenționează să majoreze alocațiile cu 10 la sută de la 1 ianuarie 2021 și cu alte 10 procente din luna august a anului viitor. Punctul de pensie va crește cu 8 la sută, dar din luna septembrie 2021, au declarat surse politice citate de Digi24.ro.

„Am spus-o și o spun tot timpul, nu sunt adeptul tăierii salariilor, nu vor fi tăiate salariile. Analizăm dacă legea salarizării e eficientă, au apărut anomalii, vom face o analiză. Până atunci veniturile angajaților din sistemul public se mențin la nivelul din decembrie 2020 Legea a fost aplicată greșit în ultimii ani, spun eu”, a precizat primul ministru.

Veniturile bugetarilor, plafonate în 2021
Pe de altă parte, oficialul a făcut precizări și despre situația salariului minim brut la nivel de economie. „Astăzi am avut o discuție cu patronatele și sindicatele despre salariul minim. România trece printr-o criză economică, la fel ca toate ecoomiile lumii. (…) Eu spun că am găsit o formulă de compromis pentru toată lumea. Salariul minim va crește un pic peste nivelul inflației”, a declarat liberalul Florin Cîțu. Acesta a precizat și că salariul minim va crește peste rata inflației, respectiv cu 3,1% în 2021. Potrivit celor mai noi informații, creșterea salariului minim brut pe economie va fi de 70 de lei lunar.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *