SURSE/ Bataie in PSD! Cine va prelua puterea? Surpriza TOTALA


Este o bătaie fără precedent pentru putere, în interiorul PSD. Se pare că Marcel Ciolacu nu mai are viață lungă la șefia formațiunii. Este surpriză totală. S-a aflat cine vrea să îi ia locul.

Odată cu apropierea Congresului PSD, bătălia pentru putere în rândul social democraților devine din ce în ce mai dură. Se pare că interimarul Marcel Ciolacu, cel care nu a avut contracandidat până acum, este foarte aproape de a pierde puterea.

Cine îi ia locul lui Ciolacu?
S-a aflat și cine intră în cursă cu acesta pentru șefia PSD. Este vorba despre fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici. Acesta reprezintă o parte nemulțumită de deciziile luate de Marcel Ciolacu în ultima perioadă.

Eugen Teodorovici vrea să se bată cu Ciolacu după ce fostul premier Sorin Grindeanu, considerat un potenţial contracandidat al lui Ciolacu la şefia PSD, a anunţat că nu se va înscrie în cursa internă pentru şefia partidului.

Teodorovici nu e singur în această luptă. Mai mulți lideri liderii judeţeni, nemulţumiţi de actuala conducere interimară, vor să-l susțină. Mai mult, și un apropiat al taberei Dragnea, Codrin Ștefănescu, îl susține pe fostul ministru.

Eugen Teodorovici eită deocamdată să-și facă publică candidatura. Aşteaptă să vadă ce susţinere va avea din partea preşedinţilor de organizaţii judeţene.

Marcel Ciolacu e deocamdată în pole-position. Este sprijinit de lideri judeţeni cu vechime şi importanţi, aşa cum sunt Lia Olguţa Vasilescu sau primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Teodorovici este şi cel care se află în conflict cu actualul preşedinte interimar al PSD, Marcel Ciolacu, un conflict care mocneşte de mai bine de jumătate de an, din momentul în care Viorica Dăncilă şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte PSD, iar Eugen Teodorovici a refuzat să plece din funcţia de preşedinte executiv.

Acum, Eugen Teodorovici susţine că el este, de fapt, preşedinte interimar, pentru că în acel moment, în acel Comitet Executiv al partidului, a refuzat să-şi dea demisia. Un congres al PSD urmează să aibă loc în această vară şi va fi programat în funcţie de data la care se va încheia starea de alertă.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *