Surpriza finalului de an: Guvernul acordă noi gratuități pentru această categorie de români. Vezi dacă te încadrezi

La propunerea Ministerului Muncii și Justiției Sociale, guvernul a hotărât acordarea de gratuități pentru această categorie de români.

Guvernul a adoptat joi un proiect de hotărâre prin care se stabileşte un model unic de bilete de călătorie gratuită care poate fi utilizată pentru tipuri diferite de transport interurban. Persoanele cu handicap grav şi însoţitorii acestora vor primi câte 12 bilete gratuite pe an.

„La propunerea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale au fost aprobate două HG. O HG pentru aprobarea normelor metodologice privind modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit persoanelor cu handicap. Actul normativ stabileşte un model unic de bilete de călătorie gratuită care poate fi utilizat pentru tipuri diferite de transport interurban şi cu operatori de transport interurban diferiţi. Călătoria dus se va putea efectua cu un tip de transport interurban şi cu un alt operator iar călătoria de întors se poate efectua cu un alt tip de transport şi cu un alt operator. De asemenea, aceast hotărâre stabileşte că bilete de călătorie gratuite vor putea fi folosite începând cu 1 ianuarie 2019 şi pentru transport interurban cu autobuzele sau cu navele de transport interurban”, a susţinut purtătorul de cuvânt al Executivului Nelu Barbu, la finalul şedinţei Guvernului.

Acesta a menţionat că „persoana cu handicap grav şi însoţitorul acesteia beneficiază de câte 12 bilete gratuite dus întors pe an, iar persoana cu handicap accentuat primeşte şase bilete pe an”.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile