Superstiții ciudate de Revelion 2022. Ce să faci în noaptea dintre ani

Sunt zeci de superstiții pe care le punem în practică în noaptea dintre ani, dar pentru Revelion 2022 va propunem câteva care aduc noroc, dragoste și sănătate. Unele sunt cunoscute, altele poate că nu.

Iată cele mai trăsnite lucruri pe care să le faci la noapte, adunate din toate colțurile lumii:

În noaptea de Anul Nou când terminăm cu anul 2021 și intrăm în forță în 2022 e bine să purtăm ceva roșu – se spune că ne va ajuta să ne găsim dragostea și ne va apăra de spiritele rele tot anul. De asemenea, e bine să purtăm o haină nouă – iar asta simbolizează schimbarea. Totodată, ar trebui ca fix după miezul nopții să mâncăm 12 boabe de struguri, iar la fiecare boabă să ne punem o dorință – ca să avem parte de sănătate și belșug în fiecare lună din 2022.

Dragoste, bani și noroc
Se crede că dacă sărutați pe cineva pe care îl iubești exact când ceasul bate miezul nopții, de Revelion, aceste sentimente vor continua cu aceeași tărie și în următoarele 12 luni.

Vreți un nou an prosper? Dați o fugă la bancomat înainte de miezul nopții și puneți bani în portofel ca să fie plin tot anul. De asemenea, nu împrumutați bani în noaptea de Revelion sau în prima zi de Anul Nou și nici nu începeți anul cu datorii neplătite. Se spune că așa cum începeți anul, așa vor fi toate cele 12 luni.

De asemenea e bine să mâncați mazăre de Anul Nou, pentru că vă va aduce noroc și prosperitate în lunile următoare.
Indiferent dacă vă place sau nu, peștele afumat sau proaspăt, se spune că dacă-l mâncați de Revelion aveți noroc tot anul care vine. În Germania și Suedia, spre exemplu, tradiția spune că trebuie să mâncați hering.

Puiul, însă, este un aliment care nu trebuie mâncat în ajunul Anului Nou. Deoarece găinile au aripi și crede că tot norocul v-ar putea zbura! De asemenea, nu spălați, nu măturați, nu aruncați gunoiul și nu ștergeți de praf nimic de Revelion și în prima zi a noului an: ca să nu aruncați / alungați norocul din casă.

Chiar înainte de miezul nopții, de Revelion, e bine să deschideți ușile și geamurile, astfel încât să puteți lăsa vechiul an să plece și să-l întâmpinați pe cel nou cu brațele deschise.

V-ați născut în ziua de Anul Nou? Se spune că veți avea noroc automat pe tot parcursul vieții – cu atât mai mult dacă v-ați născut la miezul nopții!

Sursa: dcnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *