“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ANALIZENOUTATI

Suntem pe cale de dispariţie! Populaţia României, scădere alarmantă

copiiromani

Populatia României a scazut constant in ultimii ani, ajungand ca in anul 2014 sa se mai inregistreze sub 20 de milioane de locuitori, ceea ce face ca populatia rezidenta a tarii sa fie la nivelul anului 1966, a declarat presedintele Institutului National de Statistica (INS), Tudorel Andrei.

INS a lansat, joi, Anuarul Democragic al Romaniei, document care contine o serie de date statistice cu privire la numarul si structura demografica a populatiei, precum si la miscarea ei naturala (nasteri, decese, casatorii, divorturi) si migratorie, conform NapocaNews.

Presedintele INS, Tudore Andrei, a precizat ca cea mai redusa populatie a tarii a fost inregistrata in anul 1930, cand erau 14.100.000 de locuitori, iar varful a fost in 1990, cand Romania a inregistrat 23.200.000 de locuitori.

Acesta a mai aratat ca populatia rezidenta a Romaniei a scazut de la 21.700.000, in 2002, la 19.900.000, in 2014.

“Romania are o demografie intarziata fata de tarile din Occident (…) In 2014, populatia rezidenta a tarii era sub 20 de milioane si se afla cam la acelasi nivel cu cea a anului 1966”, a spus presedintele INS.

In urma analizarii datelor statistice s-a constatat ca incepand cu anul 1985 populatia Romaniei a devenit preponderent urbana.In ceea ce priveste cauzele reducerii populatiei, Tudorel Andrei a mentionat ca printre acestea se numara mortalitatea ridicata, rata scazuta a fertilitatii dupa 1989, dar si migratia externa.

“In perioada 1990-2014, reducerea populatiei rezidente s-a facut prin migratie externa”, a mai spus presedintele INS.In documentul lansat joi de catre Institutul National de Statistica se mai arata ca evolutia structurii populatiei pe grupe mari de varsta arata amploarea fenomenului de imbatranire demografica a populatiei.

Suntem pe cale de dispariţie! Daca in 1970 grupa de varsta 65 de ani si peste reprezenta 8,6% din totalul populatiei, in 2014 aceasta pondere este de aproape doua ori mai mare (15,1%), in timp ce ponderea copiilor cu varsta mai mica de 15 ani, care in 1970 depasea un sfert din totalul populatiei (25,9%), a scazut semnificativ, la numai 14,9% in 2014.

Anuarul demografic al Romaniei mai arata de densitatea cea mai mare a populatiei se regaseste in judetele care contin polii de crestere economica, respectiv Iasi, Constanta, Ploiesti, Craiova, Timisoara, Cluj-Napoca, Brasov si Bucuresti, acestia reprezentand puncte de atactie pentru forta de munca.

VEZI SI: ATAC TERORIST CU BOMBA LA SENAT!

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Un comentariu

  1. Toti pleaca in orasele mari ptr ca in alea mici toti cretinii si-au pus copii, prietenii in functie si asteptau fraierii care sa munceasca!
    Mergeti in orasele mici sa vedeti ce au mai ramas din crescatoriile de animale, helesteie, etc. Nu mai avem nevoie de mancare?
    Daca va ganditi ca niste imigranti arabi vor veni la munca in Romania atunci va inselati. Aia nu vin la munca ci sa ne omoare. Ai casa si masina ? Perfect! Te vor omora ptr ca ei cred ca si le pot insusi. Lipsa de educatie isi spune cuvantul.
    Se minte ca-s doctori, artisti , scriitori, etc. NU este adevarat! Sunt niste derbedei !
    Si pana la urma : De ce ar trebui sa fim milioane cand locuri de munca sunt ptr 3 milioane ? (fara cei angajati la stat care nu produc nimic)

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.