SUNT PE FARAS! Cutremur în PSD după condamnarea lui Dragnea. Apropiaţii liderului PSD, daţi afară din partid (SURSE)

Lovitură de senzaţie aplicată lui Liviu Dragnea şi oamenilor săi, imediat ce liderul PSD a fost condus la penitenciarul Rahova după condamnarea primită luni, 27 mai, la 3 ani şi şase luni de închisoare. Astfel, se pare că în cadrul şedinţei PSD au fost luaţi pe făraş toţi oamenii de încredere ai lui Dragnea, în frunte cu Codrin Ştefănescu.

Lovitură pentru Dragnea în timp ce se afla în drum spre penitenciar. Viorica Dăncilă și președinții de filiale s-au întâlnit la sediul PSD pentru a prelua puterea în partid. Viorica Dăncilă, susținută de Marian Oprișan, Niculae Bădălău și Paul Stănescu, a anunțat că a preluat, deocamdată neoficial, președinția interimară a PSD, până la un Congres care va fi organizat probabil în vară, digi24.ro.

Rapiditatea cu care s-au mișcat baronii și premierul a fost provocată de mutarea gândită de Liviu Dragnea pentru propria sa succesiune, respectiv instalarea Liei Olguța Vasilescu în fruntea partidului, secondată de fidelii săi, Codrin Ștefănescu, Cătălin Rădulescu, Mircea Drăghici, astfel încât partidul să fie controlat în continuare de ei.

Surse participante la discuția din sediul PSD din Băneasa au declarat că oamenii lui Dragnea au fost reduși rapid la tăcere, deși Codrin Ștefănescu a încercat să se impună în fața colegilor. Sursele citate susțin, totodată, că toți oamenii lui Dragnea vor fi schimbați din funcții, maine, la ședința CEX, unde Viorica Dăncilă va numi un nou secretar general în locul lui Codrin Ștefănescu și un nou trezorier în locul lui Mircea Drăghici, el însuși urmărit penal pentru nereguli cu banii partidului. Mâine va fi stabilit și un interimar pentru președinția Camerei Deputaților, rămasă acum fără șef, după care partidul va desemna și un nou candidat pentru acest post, pe care însă nu mai are multe șanse să îl obțină la un vot în fața Opoziției.

La declarațiile susținute la finalul întâlnirii de către Viorica Dăncilă și liderii județeni au lipsit Codrin ștefănescu și Cătălin Rădulescu, aceștia nemaifiind doriți la aparițiile publice ale conducerii PSD.

Primarul Capitalei dorește să reintre în jocul de putere din PSD, cerând o reformă a partidului. ”Ne aflăm într-un moment de răscruce și avem de luat, sub presiunea evenimentelor recente, decizii importante, hotărâtoare pentru evoluția noastră ca partid, dar și ca doctrină politică (…) Trebuie să înțelegem foarte clar că este nevoie nu doar de o schimbare de persoane, ci și a modului de a face politică. Schimbare cerută nu numai de falimentul dovedit al felului în care a fost coordonat partidul în ultima perioadă, ci și de transformările majore care au avut loc în societate”, a sccris Gabriela Firea într-o nouă postare pe Facebook. ”Dacă noi vom continua să ne bazăm politica pe un grup restrâns de persoane și nu pe o largă consultare în partid și în societate, riscăm să pierdem mult mai mult”, a precizat fostul președinte al PSD București.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *