Suma incredibila castigata de nationala Romaniei la Campionatul Mondial de handbal

Federatia Internationala de Handbal a decis pentru prima data sa premieze formatiile participante la Campionatul Mondial ce se desfasoara in aceste zile in Serbia.

Calificata in optimile de finala ale competitiei, nationala Romaniei a acumulat deja o suma incredibil de mica: 34.000 de franci elvetieni (aproximativ 27.000 euro), informeaza editia tiparita a cotidianului Gazeta Sporturilor.

Suma poate creste la 52.000 de franci daca ajungem in sferturi si 78.000 de franci pentru semifinale. Pe langa aceste sume, calculele in lupta pentru medalii se schimba. Ocupanta locului 3 va lua alti 40.000 de franci, cea a locului 2 60 de mii de franci, in timp ce castigatoarea turneului va incasa 100.000 de franci elvetieni.

Spre comparatie, banii oferiti de Federatia Internationala sunt un mizilic pe langa sumele din fotbal. Steaua a incasat 8,6 milioane de euro pentru participarea in grupe, dar castigurile totale se vor ridica la aproximativ 17 milioane de euro.

De asemenea, o tara participanta la Campionatul Mondial de fotbal are asigurata suma de 8,4 milioane de euro.

Chiar si fara o miza financiara ridicata, Romania are o evolutie excelenta la turneul final. Duminica seara, de la ora 21:15 in direct pe Ziare.com, fetele lui Tadici vor intalni Polonia in optimile de finala.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile