Sub acoperirea unui protest legat de invatamantul in limba materna separatistii “secui” vor marsalui prin Bucuresti!

Asociatia Maghiara pentru Pregatire Medicala si Farmaceutica protesteaza in Bucuresti fata de discriminarea etnica din cadrul senatului UMF Tirgu Mures

Asociatia Maghiara pentru Pregatirea Medicala si Farmaceutica din Romania organizeaza sambata un mars de protest fata de “discriminarea pe criteriu etnic” din cadrul senatului Universitatii de Medicina si Farmacie din Tirgu Mures, acuzand faptul ca senatul refuza acreditarea liniei de studiu cu predare in limba maghiara si organizarea departamentelor pe baza acestei linii.

“In cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie din Tirgu Mures, senatul universitatii majoritara de etnie romana continua si in prezent discriminarea pe criteriu etnic, refuzand acreditarea liniei de studiu cu predare in limba maghiara si organizarea departamentelor in cadrul acestei linii. Toate acestea sunt garantate de art. 135 din Legea Educatiei Nationale. In urma protestelor de mai multi ani Domnul prim-ministru Victor Ponta si Doamna Ministru Prof. Dr. Ecaterina Andronescu s-au deplasat in septembrie 2012. la Tirgu Mures pentru a solutiona problemele din cadrul universitatii. Ca urmare a negocierilor, reprezentantii liniilor de predare romana si maghiara au semnat un protocol cu privire la reglementarea problemelor existente.

Citiți și:  HBO RENUNȚĂ LA PREMIEREA UNUI FILM ROMÂNESC PROVOCATOR PENTRU UNGURI

“Pe data de 2 mai anul curent, senatul UMF Tg. Mures, majoritara de etnie romana nu a votat aplicarea punctelor prevavute in protocolul incheiat de comun acord. Aceasta atitudine ne indeamna la continuarea protestelor pe o perioada nedeterminata, pana la solutionarea drepturilor noastre garantate si de legile Statului Roman,” se arata in comunicatul transmis de secretarul Asociatiei Maghiare pentru Pregatirea Medicala si Farmaceutica din Romania, Adam Valerian.

Pe data de 15 iunie incepand cu ora 14.00 se va desfasura un mars de protest din Piata Arcul de Triumf pana in Piata Victoriei.

“In cazul in care marsul de protest nu va duce la incetarea discriminarii etnice, ne vom continua protestele pe o perioada de o luna la Bruxelles si la Strasbourg”, mai spun organizatorii.

Citiți și:  România vs Ungaria: „Câţiva tipi bruneţi, toţi fără mască, chiuiau şi dansau chiar sub ochii înţelegători ai poliţaiului”

Sursa: Hotnews

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU