SUA trimite o undă de SOC în întreaga lume: Ne pregătim pentru un viitor război

Semnal de șoc și groază transmis chiar de către Statele Unite. SUA trebuie să se pregătească pentru un viitor război care nu va semăna aproape deloc cu „vechile războaie”. Acest punct de vedere a fost transmis chiar de către unul dintre cei mai importanți oameni ai Americii. E vorba de șeful Pentagonului.

Este cea mai puternică declarație a momentului. Ea a fost făcută de șeful Pentagonului, Lloyd Austin. Potrivit acestuia, Statele Unite trebuie să se pregătească pentru un viitor război care nu va semăna aproape deloc cu „vechile războaie”, relatează Reuters.

Secretarul american al apărării spune că este importantă valorificarea avansului tehnologic și integrarea mai bună a operațiunilor militare globale pentru „a înțelege mai rapid, a decide mai rapid și acționa mai rapid”.

„Felul în care se va purta următorul război major va fi foarte diferit de felul în care le-am purtat pe ultimele cele mai recente”, a spus Austin, în cadrul unei vizite la baza militară din Hawaii.

Cine este rivalul SUA în războiul prefigurat
Oficialul american nu a indicat direct un posibil rival, precum China sau Rusia, însă remarcile sale vin în contextul în care Administrația Biden a anunțat retragerea din Afganistan a Statelor Unite.

Statele Unite ale Americii au ordonat marţi plecarea personalului neesenţial de la ambasada SUA din Kabul, în Afganistan, din cauza unor ameninţări sporite. Guvernul SUA intenţionează să retragă toate trupele americane din Afganistan până la 11 septembrie, ziua în care se împlinesc 20 de ani de la atentatele din 2001 care au condus Washingtonul să răstoarne regimul talibanilor.

Departamentul de Stat a indicat că “a ordonat plecarea de la ambasada Statelor Unite la Kabul a angajaţilor guvernului american care îşi pot îndeplini atribuţiile în altă parte”. Decizia a fost luată “în lumina creşterii violenţei şi ameninţărilor la Kabul”, a afirmat Ross Wilson, ambasadorul SUA interimar în capitala afgană.

Ambasadorul SUA a estimat că ordinul va afecta doar un “număr relativ mic” de angajaţi, pe care nu l-a precizat, şi că ambasada va continua să funcţioneze. “Personalul absolut necesar pentru problemele legate de retragerea forţelor americane şi de munca vitală pe care o efectuăm pentru a sprijini poporul afgan va fi autorizat să rămână la faţa locului”, a scris Ross Wilson într-un mesaj pe Twitter.

Sursa: capital.ro