SUA se pregăteşte pentru un posibil război cu Rusia în zona baltică!

De la izbucnirea crizei din Ucraina, NATO şi-a mărit numărul de exerciţii militare în zona baltică, pregatindu-şi trupele pentru eventualitatea izbucnirii unui conflict cu Rusia.

SUA se pregăteşte pentru un posibil conflict cu Rusia în statele baltice. Pentagonul a lucrat asupra mai multor planuri şi a desfăşurat numeroase exerciţii militare pentru a fi capabil să răspundă la o eventuală agresiune rusă, a scris ziarul Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

razboi-rusia-sua

Pentru prima dată de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, Pentagonul şi-a revizuit planurile de răspuns în cazul unui conflict militar cu Rusia, acordând o atenţie specială ţărilor vecine ale Moscovei din regiunea baltică, a raportat ziarul.

Noul plan de apărare al SUA este concentrat pe aş-zisul război hibrid. Acesta foloseşte trupe neregulate şi destabilizare regiunii vizate prin organizarea de proteste în masă şi prin atacuri cibernetice asupra infrastructurii critice.

Citiți și:  Ucraina avertizează România și NATO: Rusia se pregătește de invazie

Ca un pretext pentru activarea sa militară, SUA a folosit din nou implicarea Rusiei în Ucraina.

“Invazia estului Ucrainei de către Rusia a forţat SUA să îşi activeze planurile de urgenţă. Ele au fost destul de învechite”, a declarat experta americană Michele Flournoy, citată de DWN.

De la izbucnirea crizei ucrainene, NATO a desfăşurat numeroase exerciţii militare în statele baltice pentru a-şi pregăti forţele pentru o potenţială situaţie în care Rusia ar ocupa teritorii ale vecinilor săi baltici. Totuşi, ziarul german sugerează că exerciţiile militare au servit, mai degrabă, ca o justificare pentru cheltuielile militare ridicate în ţările din estul NATO, precum şi pentru prezenţa tot mai mare a trupelor americane în Europa.

SUA a anunţat deja planul de trimitere a unui număr suplimentar de tancuri şi piese de artilerie în statele baltice, a raportat CNN. De la izbucnirea crizei ucrainene, NATO a transportat cantităţi semnificative de echipamente militare grele în estul Europei.

Citiți și:  Marea Neagră începe să “fiarbă”. În replică la prezența masivă a NATO, Rusia trimite peste 50 de avioane de luptă în zonă

Până acum, planurile Pentagonului pentru statele baltice constau doar în exerciţii militare. Totuşi, ele sunt proiectate să trimită un semnal clar Rusiei. Strategul militar american David Ochmanek este încrezător că NATO va fi capabilă să oprească Rusia în cazul izbucnirii unui conflict militar în zona baltică.

VEZI SI: ÎNREGISTRARE ȘOCANTĂ intre Angela Merkel si Mark Zuckerberg! Merkel vrea să le ia slujbele și copiii celor SCRIU pe Facebook mesaje NEGATIVE despre imigranți

15 vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU