SUA, mutare de ULTIMA ORA în RĂZBOIUL cu CHINA. BREAKING NEWS


Statele Unite au emis vineri noi reguli pentru acordarea de vize jurnaliştilor chinezi, informează Reuters. Începând de luni, aceştia nu vor mai primi vize decât pe 90 de zile, cu posibilitate de prelungire, în locul celor pe termen nelimitat, anunță AGERPRES.

Până acum, vizele trebuiau reînnoite doar în cazul transferului la o altă instituţie de presă. Restricţiile nu se aplică jurnaliştilor care deţin paşapoarte din regiunile autonome speciale chineze Hong Kong şi Macao.

Washingtonul susţine că măsurile sunt o reacţie la tratamentul aplicat jurnaliştilor americani în China.

În contextul relaţiilor bilaterale tensionate, SUA au ameninţat că vor aplica pentru cinci entităţi media de stat din China aceleaşi reguli ca şi pentru ambasade. La o zi după decizia americană privind presa de stat, Beijingul a expulzat în martie doi corespondenţi americani şi unul australian ai ziarului Wall Street Journal. Partea chineză a motivat măsura susţinând că articolul respectiv este rasist.

Citiți și:  Pionii care ameninta pacea mondiala. Războiul nuclear e la un click distanță!

Odată cu prezentarea noilor reglementări, Departamentul Securităţii Interne (DHS) din Statele Unite a criticat vineri China pentru „suprimarea jurnalismului independent”.

Un oficial de rang înalt din DHS a declarat agenţiei Reuters, sub rezerva anonimatului, că măsurile vor permite revizuirea mai frecventă a vizelor pentru jurnaliştii chinezi şi probabil se va reduce numărul acestora în Statele Unite.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU